Carlos Alcaraz hylder tennisstjerne: Han var min helt

Af: Nicolai Busekist

|

21/08/2023 05:56

Mest læste i dag

Carlos Alcaraz har en klar plan for sin karriere. Han ønsker at opnå det samme som landsmanden Rafael Nadal har opnået.

Den 20-årige spanier har længe været hædret som en af de bedste spillere i den nye generation. På nuværende tidspunkt har han vundet to Grand Slam-titler, og han har ikke planer om at stoppe.

Han blev professionel tilbage i 2018, og siden da er det gået stærkt. Hans udvikling og fremgang har været imponerende, hvilket har medført, at han flere gange er blevet sammenlignet med Rafael Nadal.

Og nu har Alcaraz afsløret, at han gennem sin barndom anså Nadal som værende hans helt. Og sådan forholder det sig faktisk stadig den dag i dag.

Derfor er han også meget ivrig efter at kunne opnå, hvad Nadal har formået at opnå. Hvis han skal nå dette, kræver det dog, at han holder tungen lige i munden. Nadal har nemlig vundet intet mindre end 22 Grand Slam-titler gennem sin karriere.

"Jeg vil være en af de bedste tennisspillere i historien. At være på samme niveau som legenden Rafa (Nadal, red.)," sagde Alcaraz ifølge Tennis Infinity.

"Han var min helt, da jeg var ung, da jeg begyndte at spille tennis. Jeg plejede at se hans kampe, finaler og se ham løfte de største trofæer i verden. For mig var Rafa min helt, da jeg voksede op."

Da Nadal er et stort forbillede for Alcaraz, vil det også være en drøm for ham at kunne dele banen med ham. Netop dette håber han angiveligt på at kunne, når der næste år skal spilles OL i Paris.

Den 37-årige Nadal har ikke været på banen i mange måneder, da han er blevet opereret i hoften. Derfor forventes det ikke, at han vender tilbage til ATP Touren i denne sæson.

Derimod har han et mål om at blive klar til at vende tilbage i starten af 2024-sæsonen, hvilket forventes at han blive hans sidste sæson som professionel tennisspiller.