Efter ny fiasko: Holger Rune kommer med overraskende udmelding

Af: Nicolai Busekist

|

18/09/2023 06:43

Holger Rune har ikke vundet en kamp siden 10. juli, og Davis Cup blev ikke det vendepunkt, mange af hans fans havde håbet på.

Mest læste i dag

Holger Rune havde mulighed for at få en tiltrængt opmuntring, da han fredag i sidste uge spillede sin kamp i Davis Cup. Sådan gik det dog ikke, da han endte med at tabe kampen. Desuden var han ikke i stand til at spille lørdag.

Det skyldes, at han stadig er plaget af en skade i ryggen. Det har han haft store problemer med i år, da han i større eller mindre grad har været påvirket af det siden maj.

Efter den store fiasko, har Rune gjort det klart, at han ikke har i sinde at fokusere på resultater resten af sæsonen. Derimod vil han fokusere på at forbedre sig på de punkter, hvor han mener, at han har brug for at forbedre sig.

"Mest af alt arbejder jeg med processen og tænker ikke så meget på at vinde eller tabe, men mest på de ting, jeg gerne vil gøre bedre," sagde Rune ifølge Ritzau.

"Jeg kan sagtens vinde en ATP 250 eller 500-turnering, men mit mål er at vinde grand slam-turneringer, og for at det kan ske, er der noget, jeg skal blive bedre til tennismæssigt, fysisk og mentalt. Det skal jeg arbejde på resten af året frem mod Australian Open."

På trods af, at han ikke har vundet en kamp i de seneste to måneder, ligger han stadig på en 4.-plads på verdensranglisten.

Da han klarede sig godt i både Stockholm og Paris sidste år, har han dog snart et stort antal point at forsvare. Kan han ikke blive sin skade kvit og finde sit høje niveau frem, kan han derfor ende med at tabe en del pladser.

Rune har gjort det klart, at hans mål er at slutte i top-5 i år. Han havde egentlig et mål om at blive nummer et i år, men dette mål er nu blevet udskudt til næste år, lød det fra den 20-årige danske stjerne.

Det et blevet meldt ud, at Rune ikke når at blive klar til Laver Cup for Europa, som bliver spillet i næste weekend.

Derfor tyder det nu på, at han først skal i aktion til China Open i Beijing sidst på måneden. Derefter skal han i starten af oktober deltage i en Masters 1000-turnering i Shanghai.