Holger Rune langer ud: Det er uprofessionelt

Af: Nicolai Busekist

|

28/08/2023 10:43

Holger Rune har langet ud efter arrangørerne af US Open, da han mener, at de har handlet uprofessionelt.

Mest læste i dag

Når Holger Rune tager hul på US Open, bliver det ikke på en af de store baner. Derimod er han blevet henvist til at spille på bane 5 i første runde af den amerikanske turnering.

Den danske stjerne er vant til at spille på de store baner i Grand Slam-turneringerne, da han er en del af top-10. Men sådan kommer det ikke til at være, når han mandag tager hul på dette års sidste Grand Slam.

Her er han nødt til at acceptere, at han skal spille i mere ydmyge rammer, da han er blevet placeret på bane 5. Den 20-årige dansker skal spille mod spanske Roberto Carballes Baena i den første kamp.

Selvom det i bund og grund ikke har den store betydning for selve kampen, er Rune ikke helt med på, hvorfor han er blevet placeret på denne bane.

"Det er selvfølgelig en mindre bane, end jeg havde forventet. Jeg kan ikke styre det. Jeg må have fokus på det, jeg kan styre," sagde Holger Rune på et pressemøde før US Open ifølge Ritzau.

Han lagde ikke skjul på, at han ikke er tilfreds med US Opens beslutning om at placere ham på den mindre bane, hvorfor han kalder det for 'lidt uprofessionelt'.

"Jeg ved ikke om det er fair eller ikke fair. Jeg vil ikke brokke mig over det. Men jeg synes, at det er lidt uprofessionelt. Men jeg kan ikke gøre noget ved det," lød det også fra ham.

Inden Rune kan komme i gang, skal der spilles en damesingle på bane 5. Da denne kamp er sat til at blive afviklet klokken 17 dansk tid, er det forventeligt, at Runes kamp starter klokken 19.

Der kan dog ikke gives en garanti for dette, da der også skal tages forbehold for vind og vejr. Desuden kan det ikke udelukkes, at en første kamp ender med at trække ud.

Sidste år fik Rune spillet sig frem til tredje runde af US Open, hvilket han naturligvis håber på at kunne forbedre. I år træder han ind til turneringen som nummer fire på ATP-verdensranglisten.

Tidligere i år udtalte Rune, at han havde et mål om at vinde en Grand Slam i denne sæson. Skal han realisere dette mål, er han nødt til at gå hele vejen i den amerikanske turnering, der bliver spillet i New York.