Holger Rune med hyldest af Caroline Wozniacki

Af: Nicolai Busekist

|

15/08/2023 05:46

Mest læste i dag

Holger Rune lægger ikke skjul på, at han ser op til Caroline Wozniacki, som har været en stor inspiration for ham.

Holger Rune har ikke lagt skjul på, at han har et mål om at blive nr. 1 i verden. Han har også et mål om at vinde Grand Slam-titler. Det har han slået fast flere gange.

En af dem, der har været med til at få disse ambitioner til at spire hos den 20-årige dansker, er Caroline Wozniacki.

Han har forklaret på et pressemøde, at et af hans første minder var, at han kunne se hende i fjernsynet. Det var han ikke ene om, for både han og resten af familien Rune sad i sofaen og så hendes kampe.

"Det mest tydelige minde er fra hendes sejr i Australian Open. Vi så det alle sammen. Det var skørt at se en dansk spiller vinde en grand slam-turnering efter en utrolig finale. Det var en stor inspiration," siger Rune til ATP.com på et pressemøde med i Cincinnati med Wozniacki.

Da Wozniacki tilbage i 2018 vandt sin første og eneste Grand Slam-titel ved Australian Open, var Rune kun 14 år gammel. Og det var med til at give ham troen på, at han kunne gøre hende kunsten efter.

"Ingen dansk singlespiller havde nogensinde vundet en grand slam-turnering. Så da jeg så hende gøre det, tænkte jeg: Okay, måske kan jeg også gøre det en dag. Det gør troen mere realistisk, når man ser nogen gør det," siger Rune.

På trods af, at Rune blev sendt ud af den seneste ATP-turnering i Toronto i sin første kamp, har han alligevel taget et skridt op ad ranglisten.

Derfor har han nu nået en ny milepæl i sin karriere, da han for første gang er rykket ind i top-5.

Hvis han skal gøre Wozniacki kunsten efter, er der dog stadig arbejde, der skal gøres. Hun har nemlig tilbragt i alt 71 uger som nr. 1 på listen.

Da Rune er sjetteseedet til turneringen i Cincinnati, skal han sidde over i første runde. I anden runde skal han spille mod vinderen af opgøret mellem Yannick Hanfmann og Mackenzie McDonald.