Holger Rune taler ud efter overraskende nederlag

Af: Nicolai Busekist

|

03/01/2023 07:58

Mest læste i dag

Holger Rune tabte overraskende i første runde i Adelaide, hvorefter han allerede er ude af turneringen.

Holger Rune vandt ganske vist første sæt 6-2, da han spillede mod japanske Yoshihito Nishioka i Adelaide, som er en ATP 250-turnering. Alligevel måtte han acceptere, at han blev slået ud i første runde.

Den japanske tennisspiller vandt nemlig de to efterfølgende sæt med 6-4, 6-4.

Nederlaget blev hjulpet godt på vej af Holger Rune selv, som leverede et spil, der indeholder langt flere fejl, end han viste på banen, da han på stærk vis rundede 2022 af.

Efterfølgende har han forklaret, at der var to årsager til, at han ikke spillede på samme niveau, som da han afsluttede 2022-sæsonen.

Rune har udtalt, at han havde problemer med både varmen og kroppen, hvilket prægede hans spil tidligt mandag morgen dansk tid.

"Jeg var hårdt ramt af varmen samt træningen her i Australien, og min krop var ikke klar," skriver han ifølge Ritzau til DR Sporten i en SMS.

Da han ikke havde forventet, at han ville blive sendt ud i første runde, har det ændret på hans planer frem mod Australian Open, som starter midt på måneden.

"I de kommende uger bliver der ændret en del på de oprindelige planer, så de bliver tilpasset det, jeg har brug for. Jeg er nummer 11 i verden og behøver ikke planlægge efter gode resultater i en ATP 250," skriver han også.

Inden Australian Open bliver skudt i gang den 16. januar, har Rune planer om at deltage i en ATP 250-turnering i Auckland. Det kan dog ikke udelukkes, at det er noget, der ender med at ændre sig.