Holger Rune taler ud: Kan ikke diskutere med en computer

02/05/2023 09:58

|

Nicolai Busekist

Foto: Hector Vivas/Getty Images

Mest læste i dag

Holger Rune fik gjort sig selv upopulær, da han søndag aften spillede mod Alejandro Davidovich Fokina i Madrid Open.

Undervejs i kampen valgte den unge dansker at fjerne et aftryk i gruset fra en bold, mens Fokina diskuterede med dommeren.

Det var langt fra alle, der tog godt imod dette. Faktisk fik han vendt stort set hele publikum mod sig, men det har ikke fået Rune til at angre, hvad han gjorde.

Han mener ikke, at mærken havde nogen betydning, da der blev gjort brug af den såkaldte hawkeye-teknologi.

"Vi kan jo ikke diskutere med en computer. Vi må have tillid til hawkeye-systemet, ellers ender kampene i endeløse diskussioner om boldmærker," lød det fra den unge dansker til Ekstra Bladet.

Han forklarede også, at det ikke var uden grund, at han valgte at sparke til gruset. Det handlede om, at han blot ønskede at spille tennis.

"Bolden var vist på skærmen. Computeren bestemmer. Ikke dommeren. Sådan er reglerne. Jeg ville bare gerne spille videre, klokken var pænt mange," sagde han.

Fokina gjorde det meget klart, at han mente, at hawkeye-systemet ikke havde fat i den lange ende, hvorfor han blev ved med at diskutere mærket på banen - og her fik han publikum med over på sin side.

På trods af, hvad han måtte stå model til i resten af kampen, havde Rune ikke noget dårligt at sige om det spanske publikum, da han mener, at det er en del af det at spille mod en spansk spiller i Spanien.

Rune endte med at tabe til Fokina i tre sæt, og han er derfor ude af Madrid Open i denne omgang.

I løbet af kampen måtte den 20-årige dansker have behandlet sit håndled, og efter kampen gjorde han det klart for Ekstra Bladet, at hans fysik 'ikke var på toppen'.