Holger Rune taler ud om smerter

Af: Nicolai Busekist

|

29/08/2023 11:16

Holger Rune var nødt til at trække sig efter blot 48 minutter af sin kamp i Cincinatti Open, fordi han havde store smerter i sin ryg.

Mest læste i dag

Holger Rune har i store dele af denne sæson haft problemer med sin ryg. Det har flere gang haft store konsekvenser for hans præstationer på banen, og det er også noget, som har forvoldt ham store smerter.

Det forklarede den 20-årige dansker på et pressemøde forud for US Open, hvor han spillede sin første kamp mandag aften dansk tid.

Her lagde han ikke skjul på, at det har været forfærdeligt for ham at skulle spille med de store smerter i ryggen. Og netop derfor måtte han også trække sig i Cincinnati, hvor det hele endte med at blive for meget for den unge stjerne.

"Det er forfærdeligt at spille med smerter. Det er længe, jeg har spillet med dem. Det blev bedre til Wimbledon, men så kom det tilbage igen. Og der var store problemer," sagde han ifølge Ekstra Bladet.

Han sagde også, at det ikke er rart for ham at have smerter over længere tid, da det også er noget, der smitter af på hans humør. Derfor har det heller ikke være behageligt for ham i de sidste par uger.

Efter at have truffet sin beslutning om at trække sig fra turneringen i Cincinnati, gik han straks igen med sin behandling. Det har han gjorde med hjælp fra læger i både Monaco og New York.

Blandet andet har han fået scannet sin ryg, og har også talt med en læge i New York, der har speciale i rygsøjlen. Her har han fået at vide, at det er vigtigt, at han arbejder med at svaje mindre i sin ryg. Det har han taget til sig, og det har hjulpet ham rigtig meget.

"Nogle af de ting, jeg ikke må gøre, er nogle af de ting, som jeg gør i opvarmningen. Jeg må ikke svaje og sådan noget. Så jeg har fået den behandlet. Men mest af alt er det vigtigt, at jeg ikke irriterer den," lød det fra Rune.

Han forklarede også, at hans ryg åbenbart ikke kan tåle at svaje helt så meget, som andre kan. Det betyder blandt andet, at han fremover skal sørge for at undgå at kaste sig ud i diverse strækøvelser, hvis han vil undgå at gøre skade på sin ryg.