Holger Runes mor forsvares af tennislegende

Af: Nicolai Busekist

|

12/02/2024 10:03

Aneke Rune, der er både mor og manager for Holger Rune, bliver taget i forsvar af tennislegenden Jimmy Connors.

Mest læste i dag

På det seneste har der været en del kaos omkring Holger Rune, der har sagt farvel til fire trænere indenfor det seneste år. For nylig valgte han at stoppe samarbejdet med både Severin Lüthi og Boris Becker.

Sidste år var det først Patrick Mouratoglou, der måtte forlade Rune-lejren, hvorefter han sagde farvel til Lars Christensen. 

Dette har skabt til spekulationer om, hvorvidt Aneke Rune har for meget at skulle have sagt i dette henseende. Mange mener også, at hun blander sig for meget, skriver mediet Sportskeeda.

Men det er ikke alle, der ser på det på den måde. En af dem, der har taget hende i forsvar, er den tidligere tennisspiller Jimmy Connors. Han er overbevist om, at hun bare vil sin søn det bedste.

"Det handler ikke om den kontrol, hun har. Det er bare, at alt, hvad hun har sat ind for at hjælpe Holger til det sted, forsøger hun nu at gå ud over. Og medmindre det kommer til at virke til hans fordel, bør hun træde til," siger Connors i et nyligt afsnit af podcasten 'Advantage Connors'.

Connors kan se tilbage på en glorværdig karriere, som hans egen mor Gloria også spillede en stor rolle i. Han blev trænet udelukkende af sin mor, indtil han som 16-årig fik tilknyttet Pancho Segura som træner.

Senere i samme podcast anbefalede han, at Runes nye træner skulle respektere Anekes tilstedeværelse og bidrag.

"Det bliver interessant at se, hvordan det kommer til at virke, og hvem der kommer og er i stand til at holde sig derinde (i Rune-lejren, red.), fordi du ikke kun har med spilleren (Holger Rune, red.) selv at gøre. Du har også at gøre med den kraft, der har fået ham dertil, hvilket er hans mor," siger amerikaneren.