Novak Djokovic afslører: Det motiverer mig stadig

Af: Nicolai Busekist

|

13/02/2023 11:59

Mest læste i dag

Novak Djokovic lægger ikke skjul på, at han stadig bliver motiveret af, at han kan slå rekorder, som Rafael Nadal er indehaver af.

I mange år har Rafael Nadal og Novak Djokovic konkurreret på et hav af punkter. Bl.a. har der på det seneste været stort fokus på antallet af Grand Slam-titler.

Efter Djokovic' sejr ved Wimbledon sidste år, er begge tennisstjerner nu indehavere af intet mindre end 22 Grand Slam-titler.

Og det faktum, at han kan overgå Nadal, er med til at holde Djokovic kørende.

"Det holder mig selvfølgelig i gang," siger Djokovic ifølge Tennis365.

"Jeg forsøger at balancere tingene mellem de professionelle mål, jeg har, og det er altid som i gymnasiet for mig, du ved, at prøve at vinde endnu en titel."

"Jeg har haft masser af succes i Australien, så det nærer naturligvis min motivation og inspiration til altid at præstere mit bedste, vel vidende om jeg har gjort det så godt tidligere."

Han slår fast, at han føler, at han ikke ville have nået det niveau, han har, hvis det ikke havde været for rivaler som Nadal og Roger Federer.

"Det er fantastisk. Jeg mener, det føles som om, at hver kamp er en historisk kamp i dette øjeblik - især for Rafa og mig selv," siger Djokovic.

"Jeg synes, vi er meget privilegerede at være i denne position - både han og jeg. Vi presser hinanden til det yderste for at se, hvor langt den ene eller den anden kan gå."