Novak Djokovic bliver advaret: Rafael Nadal kan 'kopiere' Roger Federer

07/12/2023 15:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Rafael Nadal / Getty Images
Novak Djokovic og andre professionelle tennisspillere er blevet advaret om, at Rafael Nadal kan 'kopiere' Roger Federer.

Mest læste i dag

Rafael Nadal vender snart tilbage til den professionelle tennisscene. Det sker ved Brisbane International, som spilles i starten af januar. Herefter er hans hensigt at skulle deltage i Australian Open.

Den spanske stjerne har været på sidelinjen i næsten et år, hvorfor han har forsøgt at skrue ned for forventningerne til hans comeback. Den tidligere professionelle tennisstjerne Sebastien Grosjean mener dog, at han kan følge i Roger Federers fodspor.

Grosjean er derfor mere optimistisk med hensyn til Nadals chancer, end han selv er. Han har forklaret, at de store stjerner ofte er hurtige til at genfinde rytmen, selvom de har været ude i lang tid.

"Jeg er fan af Rafa. Jeg elsker mesteren og manden, så jeg er glad. Det er fantastisk, at han kommer tilbage. Det er et godt tegn. Det er godt. Jeg kan ikke vente med at se ham igen," sagde han til L'Equipe.

"Vi vil se, hvordan han kommer sig. Vi vil se ham træne. Hvis han annoncerede sin tilbagevenden til Brisbane og Melbourne, er det, fordi han er fysisk klar der.

Grosjan har også henvist til Federers comeback. Han afsluttede sin 2016-sæson i juli med en knæskade, hvorefter han vendte retur ved Australian Open året efter. Her formåede han at vinde sin første Grand Slam-titel i næsten fem år.

Det var kun starten på et dominerende år, hvor Federer også vandt Wimbledon og fem andre titler.

"Disse mestre finder hurtigt rytmen, når de vender tilbage til konkurrencen. Federer gjorde det efter Wimbledon (i 2016, red.). Operationen, seks måneders fravær, og bagefter vandt han Australian Open og Wimbledon (i 2017, red.).

Det kan vise sig at være dårlige nyheder for spillere som Djokovic og Carlos Alcaraz, hvis Nadal kan finde tilbage til sit tidligere niveau.