Novak Djokovic' far med antydning om pension

28/07/2023 05:51

|

Nicolai Busekist

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Mest læste i dag

Novak Djokovic' far er kommet med en antydning af, at den serbiske tennisspiller snart trækker sig tilbage.

Novak Djokovic' far, Srdjan, er af den opfattelse, at hans søn længe skulle have trukket sig tilbage fra livet som professionel tennisspiller.

Den serbiske stjerne har i år vundet både Australian Open og French Open. Han var tæt på at tilføje en tredje Grand Slam-titel til årets liste, men i finalen tabte han til 20-årige Carlos Alcaraz.

Og nu viser det sig, at den 36-årige serber måske ikke har planer om at forsvare sine titler i specielt længe.

I en ny dokumentar med titlen 'Novak Djokovic - Untold Stories' afslører hans far, at han er stolt af ham, og at han burde trække sig tilbage fra tennissporten.

"Hvad angår mine ønsker for ham, har han allerede opfyldt dem alle for syv eller otte år siden. Resten er bare en fantastisk bonus," siger han i The Sun.

"Tennis er kun et segment af hans liv. Ikke hele hans liv. Jeg forventer, at han også bliver anerkendt for de ting, han vil gøre, efter hans karriere slutter og efter han forlader tennisverdenen. Jeg håber, at det kommer til at ske næste år."

"Det er ikke slutningen, men lad os sige om halvandet år. Mit ønske som far… Jeg har syntes i nogen tid, at han skulle være holdt op med at have dette ekstremt vanskelige job."

"Det er fysisk og mentalt udfordrende og meget krævende. For ham, der har været fuldt dedikeret i 30 år, og ikke tager foden fra gassen, er der ikke meget tid til andre ting i livet."

Djokovic selv har ikke udtalt sig specielt meget om, at han potentielt kan trække sig tilbage næste år. Han udtalte sig seneste om det i maj i år.

"Lysten er der stadig, men tingene kan ændre sig hurtigt. Jeg er 36 år, og jeg har været professionel i 20 år," sagde han.

I de seneste år har han skruet ned for antallet af turneringer, hvorfor han sjældent spiller andet end Grand Slams og Masters 1000-turneringer.