Novak Djokovic med stor hyldest til Carlos Alcaraz

Af: Nicolai Busekist

|

18/07/2023 06:02

Mest læste i dag

Søndag tabte Novak Djokovic til Carlos Alcaraz i finalen ved Wimbledon. Efterfølgende har han hyldet den unge spanier.

Ifølge Novak Djokovic kan Carlos Alcaraz bryste sig af at have de bedste elementer fra både Rafael Nadal, Roger Federer og ham selv.

Efter at have tabt til Alcaraz, tøvede Djokovic ikke med at rose sin modstander. Han sagde i denne forbindelse også, at han ikke havde regnet med, at han ville spille så godt på græs.

Desuden udtalte han, at han er enig i, at han besidder de bedste kvaliteter fra ham selv, Nadal og Federer. Den serbiske stjerne sagde også, at han 'aldrig har spillet mod en spiller som ham'.

"Han har det bedste fra alle tre verdener. Han har den spanske tyrementalitet, den utrolige kampgejst og defensive side, som vi ser fra Rafa. Og så har han en god glidende baghånd, der minder en del om min egen baghånd," sagde Djokovic ifølge Ritzau.

Kampen måtte ud i fem sæt, inden en vinder blev fundet. Da det sidste point var spillet, var kampen afgjort med cifrene 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, og 6-4.

Sejren var den anden Grand Slam-titel, Alcaraz har vundet i sin karriere. Derfor har han fortsat et stykke op til Djokovic, der har rekorden på herresiden med 23 Grand Slam-titler.

Han vandt sin første Grand Slam-titel sidste år, hvor han vandt US Open. Her vandt han over norske Casper Ruud, der stadig har til gode at vinde en Grand Slam-titel.

Efter kampen udtalte Alcaraz, at sejren ikke kun havde betydning for ham. Derimod mener han, at den kan få betydning for en hel generation af tennisspillere.

"Jeg tror, at det, at se mig slå ham, kan give dem troen på, at de også er gode nok til at gøre det. Det er fantastisk for mig og også de unge spillere, synes jeg," sagde han ifølge Ritzau.