Novak Djokovic møder kritik for 'barnagtig' reaktion på banen

Af: Nicolai Busekist

|

16/04/2023 11:53

Mest læste i dag

Novak Djokovic blev rasende under sin seneste kamp mod Lorenzo Musetti, hvor han endte med at trampe på sin ketsjer, så den gik i stykker.

Verdens nr. 1, Novak Djokovic, var spået til at gå hele vejen under dette års Monte Carlo Masters 1000-turnering, men sådan skulle det ikke gå.

Den serbiske stjerne blev nemlig sendt ud af turneringen på overraskende vis af italienske Lorenzo Musetti, der vandt med cifrene 4-6, 7-5 og 6-4.

Og det var tydeligt, at Djokovic flere gange var frustreret på banen. Han vandt ganske vist første sæt, men i et kaotisk andet sæt var der hele ni breaks.

Efter det niende break, som fik bragt Mussetti i front med 6-5, kogte Djokovic over. Han gik retur mod sin bænk, hvor han løftede sin højre fod og brugte den til at trampe lige ned på sin ketsjer, der stod lænet op ad bænken.

Der var så meget kraft på, at hans ketsjer endte med at kile sig ned i gruset, og Djokovic måtte derfor vrikke den fri, før han kasserede den og fik en henstilling fra dommeren.

Dette har medført, at han har fået kritik på de sociale medier, hvor mange pointere, at det var en 'barnagtig' opførsel. Især fordi hans familie var til stede.

"En skandaløs opførsel fra en person, der skulle være et forbillede for tusindvis af fans og unge atleter. Rafael Nadal har aldrig nogensinde ødelagt en ketsjer, mens denne fyr..." lød det fra en bruger på Twitter.

"Et eksempel på årsagen til, at jeg aldrig vil kunne lide Djokovic, som spiller eller som person," skrev en anden.

"En skændsel fra sådan en stor mester," fortsatte en tredje.

"Det er en af de mest imponerende ting, jeg har set af enhver spiller hele året. Først og fremmest er dette en kreativ måde at ødelægge en ketsjer på. Lad os slå det fast. Og det er nok en del sværere end det ser ud til," skrev en fjerde.