Novak Djokovic skriver historie

12/06/2023 06:38

|

Nicolai Busekist

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Mest læste i dag

Novak Djokovic har for alvor skrevet sig ind i historiebøgerne. Det gjorde han med sin sejr i finalen ved French Open i Paris. 

Søndag spillede Novak Djokovic mod Casper Ruud i finalen ved French Open. Her fik han skrevet sig ind i historiebøgerne med en sejr i tre sæt med cifrene 7-6, 6-3 og 7-5. 

Dermed kan han bryste sig af at være den mandlige spiller, der har vundet flest Grand Slam-titler. 

Hidtil har han delt denne rekord med spanske Rafael Nadal, som har vundet 22 titler. Med sejren i French Open har Djokovic bragt sig op på i alt 23 stk. Nummer tre på listen er schweiziske Roger Federer, der har vunde 20 titler. 

Den serbiske stjerne fik ikke den bedste start. Han blev nemlig brudt sin første serv, men han formåede at spille sig tilbage. Først sæt måtte helt ud i en tiebreak, før en vinder blev fundet. Denne vandt han med cifrene 7-1. 

I andet sæt var det helt klart Djokovic, der fandt det bedste spil frem. I tredje sæt begyndte norske Ruud igen at bide fra sig, men hen mod slutningen blev der skruet op for niveauet. Det var nok til at sikre sejren for den 36-årige Djokovic. 

Det var trist nyt for Ruud, der for andet år i træk tabte i finalen i French Open. I 2022 havde han også spillet sig frem til finalen, hvor han endte med at tabe til Rafael Nadal. 

Med søndagens sejr har Djokovic også bragt sig op på siden af Serena Williams, der også nåede at vinde 23 Grand Slam-titler i sin karriere. Da serberen angiveligt ikke har planer om at stoppe, kan det ikke udelukkes, at han tager endnu en titel. 

Det kan han potentielt ende med at gøre allerede denne sommer. Han stiller nemlig op til Wimbledon i London, hvor han plejer at klare sig godt. Indtil videre er det blevet til syv sejre i den ikoniske turnering.