Novak Djokovic snupper vild rekord

Af: Nicolai Busekist

|

27/02/2023 11:58

Mest læste i dag

Det er ikke til at komme udenom, at Novak Djokovic er en af de bedste tennisspillere i historien, hvilket han for alvor har slået fast med sin seneste rekord.

Mandag har serbiske Novak Djokovic indledt uge nummer 378 som nr. 1 på verdensranglisten. Derfor kan han nu bryste sig af at have været indehaver af førstepladsen i flere uger, end nogen anden spiller.

Det er derfor også svært at bestride det faktum, at han er en af de bedste spillere i historien, da han kan dokumentere, at ingen har været den bedste i verden (ifølge ranglisten) i længere tid end ham.

Efter opdateringen af ranglisten denne mandag, er han fortsat at finde i toppen af listen, hvilket har været nok til at give ham rekorden.

Det har nemlig betydet, at han har vippet Steffi Graf af pinden som den spiller, der har ligget flest uger som nr. 1 blandt både mænd og kvinder.

I alt har han været indehave af førstepladsen på ATP-ranglisten i hele 378 uger. Det skriver ATP Tour på sin hjemmeside ifølge Ritzau.

Tilbage i 80'erne og 90'erne lå tyske Graf på nr. 1 i hele 377 uger på den kvindelige udgave af ATP-listen. Hun valget at indstille sin karriere tilbage i 1999.

Kan tage endnu en rekord

Det er ikke sikkert, at dette bliver den eneste store rekord, som Djokovic sikrer sig i denne sæson.

For cirka en måned siden fandt han nemlig årets første grand slam-turnering Australian Open. Ikke nok med, at det var 10. gang, at han vandt turneringen, så var det også 22. gang, at han vandt en grand slam-turnering.

Det betyder, at han nu har brugt sig op side om side med spanske Rafael Nadal, da de begge har vundet 22 grand slam-titler. Denne rekord har han mulighed for at tage for sig selv i denne sæson.