Novak Djokovic trækker sig: Derfor har han besluttet det

Af: Nicolai Busekist

|

25/07/2023 06:05

Mest læste i dag

Novak Djokovic var tilmeldt den store turnering Toronto Masters i august, men har nu valgt at melde afbud.

Tennisstjernen Novak Djokovic kommer ikke til at stille til start, når nogle af de bedste tennisspillere snart samles i Toronto.

Den serbiske tennisstjerne har meldt afbud til Masters 1000-turneringen i Toronto. Den store turnering, der samler nogle af de største stjerner i verden, starter den 7. august.

Tennis Canada har ifølge AFP udsendt pressemeddelelse, hvori de bekræfter, at Djokovic har meldt afbud. Heri fremgår det, at årsagen er træthed.

"Jeg har altid nydt at spille i Canada, men efter at have talt med mit team tror vi, at det er den rigtige beslutning at træffe," siger Novak Djokovic.

Han var senest i aktion ved Wimbledon, hvor han spillede sig hele vejen til familien. Her mødte han 20-årige Carlos Alcaraz, der viste sig at være for stor en mundfuld.

Djokovic havde muligheden for at vinde sin ottende Wimbledon-titel. Dermed kunne han have tangeret Roger Federers rekord. Desuden kunne han have vundet sin Grand Slam-titel nummer 24, efter at have vundet nummer 23 ved French Open tidligere på sommeren.

Næste gang han får muligheden for at skrive endnu en Grand Slam-titel på CV'et, er den 28. august. Her bliver der taget hul på US Open, som bliver spillet i New York.

Inden da vil der blive spillet endnu en Masters 1000-turnering på den anden side af Atlanten. Denne turnering vil blive afviklet i Cincinnati. Hvorvidt Djokovic har planer om at stille op til denne turnering, vides ikke.

Én ting er dog sikkert, og det er, at det er bemærkelsesværdigt, at Djokovic ikke deltager ved Toronto Masters. Faktisk kommer han til at være den eneste spiller i hele top-40, der ikke har meldt sig klar til den store turnering i Canada.