Overraskende drejning: Vinder retssag i Australien

Af: Nicolai Busekist

|

10/01/2022 17:52

Mest læste i dag

Tennisstjernen skulle angiveligt have vundet en retssag mod det australske system, efter at han fik frataget sit visum ved ankomsten.

Novak Djokovic har ifølge Express mandag vundet sin retssag mod det australske system, efter han ikke fik lov til at komme lovligt ind i landet, for at spille turneringen Australian Open.

For at spille i turneringen eller komme ind i Australien skal man være vaccineret eller haft corona indenfor det sidste halve år. Novak Djokovic fik dispensation om at komme ind i Australien uden at være vaccineret, da han har haft corona så sent som i december. 

Djokovic blev indlogeret på et karantænehotel, da det er staten Victoria, der har givet ham en dispensation, og ikke det overordnet australske system. Det viste sig, at han ikke havde et gyldigt visum og derfor blev han sendt i detention ved ankomsten.

Men nu skulle han være klar til at spille Australian Open. En dommer har nemlig givet ham medhold i sagen, og derfor givet ham et gyldigt visum til at rejse ind i Australien, som en fri mand. 

Dog skulle det australske politi i Melbourne allerede har arresteret ham igen, da myndighederne gerne vil have ham deporteret tilbage til Serbien. Ifølge hans bror arbejder hans advokater på sagen, og kigger på hvordan de kan få Novak Djokovic ud af detention igen: 

"Vi rådfører os i øjeblikket med hans advokater om det næste skridt. Han er i øjeblikket sammen med sine advokater i det lokale, de var i under høringen, og overvejer mulighederne", Sagde broderen ifølge Express til det serbiske medie Sportklub.