Patrick Mouratoglou taler ud om Holger Runes fysiske problemer

Af: Nicolai Busekist

|

29/05/2023 07:59

Mest læste i dag

Den franske stjernetræner Patrick Mouratoglou mener, at Holger Runes fysiske problemer var af mental karakter.

Søndag blev der taget hul på sæsonens anden Grand Slam-turnering, French Open. Den danske stjerne Holger Rune kommer dog ikke i aktion før tirsdag, hvor han skal spille mod amerikanske Christopher Eubanks.

Tidligere har den 20-årige dansker haft problemer med at stå distancen i længere kampe. Det har derfor haft konsekvenser for ham i andre Grand Slam-turneringer, hvor der spilles bedst af fem sæt.

Ifølge Runes franske træner, Patrick Mouratoglou, er der dog sket stor fremgang på dette punkt. Samtidig har han udtalt, at de fysiske problemer faktisk har været af mental karakter.

"Tidligere havde han fysiske problemer, der kun var relateret til hans håndtering af følelser. Når man er i en ekstrem høj følelsesmæssig tilstand, bruger man ti gange mere energi, end man burde," siger han til den franske avis L'Équipe ifølge Ritzau.

"Da han først lærte, hvordan han skulle håndtere det selv i lange kampe, havde han ikke længere problemer og ingen kramper."

Selvom han er træner for danske Holger Rune, ser han ham ikke som en af favoritterne. Derimod mener han, at det er Novak Djokovic og Carlos Alcaraz, der er favoritterne til at vinde.

Helt afskrevet er Rune dog ikke, da Mouratoglou ser ham som en af de varmeste outsidere til at vinde titlen. Desuden slog han fast, at han kommer til at vinde Grand Slam-titler, men at det kan blive svært i år.

"Jeg tror, han (Rune, red.) kan vinde, men han har ikke opnået samme resultater som Alcaraz. Han er ikke nummer et, og han har ikke vundet en Grand Slam endnu. Men jeg gentager: jeg er ikke i tvivl om, at han kan vinde på Roland Garros," sagde han.