Peng Shuai stadig forsvundet: Nu får det konsekvenser for Kina

Af: Nicolai Busekist

|

19/11/2021 08:27

Mest læste i dag

Der har fortsat ingen livstegn været fra kinesiske Peng Shuai. Nu truer WTA med at aflyse alle kinesiske turneringer.

WTA-formand Steve Simon fortæller til CNN, at WTA vil aflyse alle kinesiske turneringer, såfremt forbundet ikke modtager et tilfredsstillende svar på anklager om overgreb på Peng Shuai.

Kinesiske Peng Shuai har været forsvundet, siden hun for mere end to uger siden fremsatte anklager mod en tidligere kinesisk kommunistleder, som hun beskyldte for seksuelt overgreb.

"Vi er helt sikkert forberedte på at stoppe vores forretninger og håndtere alle de komplikationer, der vil følge med," fortæller Steve Simon til CNN ifølge B.T.

WTA-formanden slår fast, at dette er større end forretningen, og derfor er organisationen villige til at aflyse samtlige turneringer i Kina.

Selvom det er mere end to uger siden, har hverken den tidligere kommunistleder eller Kinas regering forholdt sig til de anklager, der blev fremsat af Peng Shuai.

Onsdag blev en pressemeddelelse udsendt af kinesiske statsmedier, hvori man påstår, at Peng Shuai har sendt en beroligende e-mail til tennisorganisationen WTA.

Tennisorganisationen har ganske vist modtaget en sådan e-mail, men tror ikke på ægtheden af den. Derfor efterspørger de fortsat livstegn fra den kinesiske tennisstjerne.

"Erklæringen, der i dag er udgivet af kinesiske statsmedier vedrørende Peng Shuai, forstærker kun mine bekymringer med hensyn til hendes sikkerhed og opholdssted," forklarede Steve Simon onsdag aften.

I samme ombæring understregede han også, at man i WTA ikke har tiltro til, at det faktisk er Peng Shuai, der har skrevet og sendt den omtalte e-mail.

Efterfølgende er hashtagget '#WhereisPengShuai' begyndt at florere på de sociale medier, hvor det er blevet anvendt af bl.a. Serena Williams, Naomi Osaka og fodboldspiller Gerard Piqué.