Stor trøstepræmie: Så mange penge vandt Holger Rune i Australian Open

24/01/2023 07:56

|

Nicolai Busekist

Foto: Mark Kolbe/Getty Images

Mest læste i dag

Ganske vist blev danske Holger Rune sendt ud af Australian Open i fjerde runde, men han kan tage en stor trøstepræmie med sig hjem.

Der bør ikke være nogen tvivl om, at der er gode penge at tjene, hvis man er professionel tennisspiller. Det er i høj grad tilfældet, hvis man er lige så dygtig som Holger Rune.

LÆS OGSÅ: Slut for Holger Rune

Mandag morgen dansk tid blev han sendt hjem fra Australian Open, da han tabet til russiske Audrey Rublev i fjerde runde.

På trods af, at Rune var meget ærgerlig, da han forlod banen efter sit nederlag, betyder det dog ikke, at han er nødt til at rejse helt tomhændet hjem fra 'Down Under'.

I og med, at det er meget lukrativt at tage del i en af de fire Grand Slams, kan den 19-årige Rune glæde sig over, at han får en præmiesum, der kommer til at lune godt på kontoen.

Blot for at have sikret sig adgang til dette års Australian Open, var han sikret en halv million kroner.

Da han vandt sin første tre kampe, og derfor blev sendt ud i fjerde runde, skal han dog ikke nøjes med en halv million kroner. Derimod kan han rejse hjem med cirka 1,6 millioner kroner ekstra i lommen.

Hvis han i stedet var gået hele vejen og havde vundet finalen i Australian Open, ville det have sikret ham en præmiesum på intet mindre end 14 millioner danske kroner.