Stor turnering klar til at udelukke spiller

Af: Nicolai Busekist

|

05/04/2022 13:55

Mest læste i dag

Den traditionsrige turnering er klar til udelukke en bestemt spiller fra turneringen.

Daniil Medvedev kan blive udelukket fra Wimbledon, da frygten vokser for, at enhver sejr til russeren i turneringen kan løfte Vladimir Putins image, efter Ruslands invasion af Ukraine. 

All-England Clubs, som Wimbledon hører ind under, uafhængige status, betyder, at de kan udelukke spillere uden nogen form for konsekvenser. 

ATP og WTA har tilladt russiske og hviderussiske atleter at fortsætte med at konkurrere, dog uden deres nationale flag eller nationalmelodier i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.

Ifølge Eurosport, fortæller en kilde også, at det ikke bliver et problem for All-England Club at gøre brug af deres status som uafhængig:

"Private klubber har mere frihed med hensyn til, hvem de vil have med og ikke have med, da de ikke er underlagt de samme regler som ATP og WTA. Hvis du er ATP eller WTA har du friheden til at udelukke spillere, hvis de for eksempel er blevet fundet skyldige i matchfixing eller doping, men du skal kunne bevise det," siger kilden.

"I dette tilfælde kunne russiske spillere argumentere for, at de bliver forhindret i at tjene til føden, uden det er deres skyld. Det er dog ikke så meget et problem for Wimbledon."

Det er dog ikke sikkert, at verdens nummer to kan deltage ved årets Wimbledon, da han i øjeblikket er ude i en til to måneder.