Tennislegende peger på årsagen til Novak Djokovics overraskende brud med træner

02/04/2024 11:05

|

Nicolai Busekist

Foto: Visionhaus/Getty Images
Jimmy Connors har peget på årsagen til, hvorfor Novak Djokovic har besluttet sig for at bryde med sin mangeårige træner, Goran Ivanisevic, efter et enormt succesfuldt samarbejde.

Mest læste i dag

Tennislegenden tror, at Djokovic har brug for et 'friskt sæt øjne', og det kan være årsagen til Ivanisevics afgang. Han antydede også, at serberen er 'villig til at tage nogle ekstra chancer' på dette tidspunkt i sin karriere.

Til hele verdens overraskelse annoncerede Djokovic i sidste uge i et opslag på Instagram, at han og Ivanisevic havde afsluttet deres samarbejde.

Ivanisevic blev en del af Djokovics trænerstab i 2019 og hjalp ham med at vinde ni af hans 24 Grand Slam-titler.

På et pressemøde i Beograd, hvor han udtalte sig i forbindelse med en dokumentar om sin tidligere mentor og træner Nikki Pilic, talte Djokovic nærmere om sit brud med Ivanisevic.

I et afsnit af sin podcast 'Advantage Connors' delte den tidligere verdensetter sine tanker om emnet og fremhævede værdien af, at spillere får et friskt perspektiv.

"For et friskt sæt øjne, måske. Jeg tror, at det nogle gange er godt at ryste posen, men er det ikke sjovt? Det er altid trænerens skyld. Du ved: 'Tid til at skille sig af med træneren'," sagde han ifølge Tennis365.

"Du er sammen med nogen, du rejser med dem uge ind og uge ud, og sidder og spiser med dem. Og nogle gange har du brug for en pause. Du har brug for at ryste posen og se, hvad der ellers kan komme ud af det."

"Måske har Goran givet ham så meget, som han kan. Og så kommer der en anden ind, ser lidt af dette, da du har at gøre med en af de bedste spillere nogensinde."

"Og jeg tror, at han tænker: 'Hvor meget tid har jeg tilbage? Hvad søger jeg? Hvad vil jeg gerne gøre? Hvor meget længere vil jeg spille? Hvad skal jeg gøre i det næste år eller to år eller hvor mange år jeg har tilbage?'."

"Måske er han bare villig til at tage nogle ekstra chancer og give det et forsøg for at se, hvor det fører ham hen."