Tennisstjerne langer ud: En spiller kommer til at dø

Af: Nicolai Busekist

|

07/09/2023 09:00

Tennisstjernen Daniil Medvedev er ikke tilfreds, og mener, at det kan ende med at koste en spiller livet.

Mest læste i dag

Russiske Daniil Medvedev er af den opfattelse, at der er behov for at lave flere tiltag mod varmen. Hvis det ikke sker, kan det potentielt få fatale konsekvenser, lyder det fra.

"En spiller kommer til at dø, og så lærer de det," lød det fra ham onsdag aften ifølge Ritzau.

Den russiske stjerne lagde derfor ikke skjul på, at han ikke var tilfreds med arrangørerne af US Open, da han spillede sin kvartfinale mod landsmanden Andrey Rublev i New York.

Ovenstående udtalelse kom, da han kiggede direkte ind i et kamera i en pause. Han endte med at finde kvartfinalen i tre sæt, men på dette tidspunkt havde de to russere spillet i omtrent tre timer.

Efter kampen udtalte han sig igen, og her fremsatte han endnu engang kritik af arrangørerne.

"Vi gav alt derude. Hvis kampen havde varet længere, vil vi give endnu mere. Og det er lidt farligt. Spørgsmålet er, hvor langt kunne vi fortsætte?" lød det fra ham.

Desuden kom han også med en hentydning til 23-årig Yibing Wu, der kollapsede under en turnering i Washington i juli. Han var nødt til efterfølgende at trække sig fra turneringen.

I pauserne forsøgte de to tennisstjerner at køle sig ned med håndklædet fyldt med is. Desuden gjorde Medvedev også brug af en inhalator undervejs.

Forholdene har han efterfølgende beskrevet som 'brutale', ligesom han hævdede at have svært ved at se bolden i første sæt. Derfor mener han, at der er behov for at finde andre og bedre løsninger, når der skal spilles i høje temperaturer.

Eksempelvis foreslår han, at der bliver spillet bedst af tre sæt i stedet for bedst af fem. Han påpegede dog, at det kun ville være i tilfælde af, at temperaturerne er for høje.

Da han i sidste ende sikrede sig en sejr over Rublev, har han sikret sig en plads i semifinalen. Her kommer han til at møde verdensetter Carlos Alcaraz, der vandt over Alexander Zverev i deres kvartfinale.