Tennisstjerne vil kæmpe i det ukrainske militær

Af: Nicolai Busekist

|

27/02/2022 14:39

Mest læste i dag

Tennisstjernen er klar til at melde sig ind i militæret, for at bekæmpe den russiske invasion.

Den ukrainske tennisspiller Sergiy Stakhovsky forsøger at vende tilbage til Ukraine for at slutte sig til hæren, så han kan hjælpe sit land i deres kamp mod den russiske invasion, der blev indledt i torsdags.

Den tidligere nummer 31 på verdensrangliste prøver lige nu at hjælpe sin kone og børn trygt over grænsen til Ungarn. Men han er altså selv klar til at rejse til Ukraine, og kæmpe for sit land.

Det er på trods af, at han ingen militær erfaring har: 

"Selvfølgelig ville jeg kæmpe. Det er den eneste grund til, at jeg prøver at komme tilbage. Jeg meldte mig til militæret i sidste uge. Jeg har ikke militær erfaring, men jeg har erfaring med en pistol privat," sagde han ifølge Tennisworld.

"Ingen af ​​os troede på, at dette kunne ske, og alligevel skete det. Ingen af ​​de europæiske ledere eller verden er klar til at hjælpe, klar til at sætte kampen ind i Ukraine."

"Men når Ukraine først er tabt, er det for sent at hjælpe. Men lad os være realistiske. Rusland er et stort land, som spreder sig fra Europa helt til Alaska, så det bliver meget svært ikke at gøre modstand så meget."