Tennisturnering udelukker stor gruppe spillere

Af: Nicolai Busekist

|

20/04/2022 17:03

Mest læste i dag

Den verdenskendte tennisturnering Wimbledon har officielt meldt ud, at man udelukke samtlige russiske og hviderussiske spillere.

Der er ingen russiske eller hviderussiske, der får lov til at deltage ved denne års udgave af Grand Slam-turneringen Wimbledon. Det har turneringen oplyst i et officielt opslag på deres hjemmeside.

Det er naturligvis en beslutning, der er blevet truffet som følge af Ruslands invasion af Ukraine. Der har dog været spekulation om, hvorvidt det ville træde i kraft eller ej.

Nu er det dog blevet officielt bekræftet, at der hverken er russiske eller hviderussiske spillere, der får lov til at spille med i dette års udgave af den famøse turnering.

Det betyder blandt andet, at tennisfans ikke får muligheden for at se russiske Daniil Medvedev i aktion. Han er ellers nummer to i verden, men selv denne status medfører ikke, at han får lov til at deltage ved Wimbledon.

Det er dog ikke blot på herresiden, at det får den betydning, at en af de bedste i verden ikke kan være med. Sådan forholder det sig nemlig også på kvindesiden, da Aryna Sabalenka, der er fra Hviderusland, heller ikke kan deltage.

Den verdenskendte turnering bliver skudt i gang den 27. juni, og bliver altså uden russiske og hviderussiske spillere denne gang.