Uhyggelig udvikling: E-mail fra forsvundet tennisstjerne er forfalsket

Af: Nicolai Busekist

|

18/11/2021 08:25

Mest læste i dag

Den forsvundne Peng Shuai har ifølge kinesiske statsmedier sendt en e-mail til WTA, men der er formodninger om, at e-mailen er falsk.

I flere dage har kvindernes tennisorganisation, WTA, forsøgt at få livstegn fra den kinesiske tennisstjerne Peng Shuai.

Hun har nemlig været forsvundet, siden hun for mere end to uger siden fremsatte anklager om seksuelt overgreb mod en kinesisk kommunistleder.

Onsdag udsendte kinesiske statsmedier en pressemeddelelse, hvori de skriver, at tennisstjernen har sendt en e-mail til WTA. Nu lyder det dog, at WTA tror, at denne e-mail er falsk.

"Erklæringen, der i dag er udgivet af kinesiske statsmedier vedrørende Peng Shuai, forstærker kun mine bekymringer med hensyn til hendes sikkerhed og opholdssted," lyder det fra WTA-formand Steve Simon ifølge Ritzau.

"Jeg har svært ved at tro på, at Peng Shuai rent faktisk har skrevet den e-mail, vi modtog," siger han også.

Steve Simon fortæller også, at han gentagne gange har forsøgt at komme i kontakt med Peng Shuai, men at det endnu ikke er lykkedes for ham at gøre.

I e-mailen, der angiveligt skulle være sendt fra Peng Shuai, forklarer hun, at hun ikke stod bag de anklager, der blev udsendt på det sociale medie Weibo den 2. november i år.

Samtidig skulle der i e-mailen være skrevet, at hun blot har slappet af derhjemme, og at hun derfor hverken er forsvundet eller er i fare.

Efter at have modtaget e-mailen, er WTA blot blevet endnu mere bekymret. Det har fået dem til at lægge yderligere pres på Kina, da man vil have livstegn fra hende.