Den unge svømmer har taget verden med storm, og har slået en 13 år gammel verdensrekord på mændenes 100 meter frisvømning.

Den kun 17-årige rumænske svømmer David Popovici ligner en ung mand, som resten af verdens professionelle svømmere skal holde øje med. Det tyder nemlig på, at han bliver en del af medaljekampen de næste mange år.

LÆS OGSÅ: Lando Norris afviser Ricciardo-rygter

Det slog han fast lørdag aften, hvor han for alvor satte en streg under, at han er en svømmer, man skal holde øje med. Her svømmede han sig nemlig til EM-guld i 100 meter fri i Rom.

Han sikrede sig ikke blot en guldmedalje om halsen, men også, at han nu er indehaver af en verdensrekord. Han satte nemlig en tid på 46,86 sekunder, der endda er en meget klar forbedring af verdensrekorden.

Det er efterhånden ved at være lang tid siden, at den gamle verdensrekord blev sat. Det gjorde den nemlig for hele 13 år siden, hvor den blev sat af brasilianeren Cesar Cielo. Tiden satte han ved VM i 2009, hvor han brugte 46,91 sekunder på at svømme distancen.

LÆS OGSÅ: Conor McGregor tilbudt UFC-titelkamp mod stor stjerne

Nu tilhører rekorden dog den blot 17-årige Popovici, der også kan bryste sig af at være den blot fjerde mand i historien, der har svømmet distancen på mindre end 47 sekunder.