Et kig på favoritterne og outsiderne ved VM i 2022

Af: MGDK

|

04/10/2022 13:01

Mest læste i dag

VM står for døren, og man kan roligt sige, at der er lagt op til, at det bliver en utraditionel en af slagsen endda, eftersom vi allesammen skal sidde klinet til skærmene i vintertøj og med æbleskiver og gløgg. Hvor vi altid har været vant til sol, sommer og grillmad ved slutrunder, bliver det nu en helt særlig juleudgave. I denne artikel kaster vi et blik på de store og mindre favoritter ved det kommende VM, der finder sted i Qatar.

Frankrig - De forsvarende verdensmestre kan vinde igen

Frankrig er ikke kun favoritter til at genvinde VM, da de møder op som forsvarende verdensmestre. De har tilmed både styrken og erfaring til igen at nå langt. Det afspejles også tydeligt af markedsoddsene i fodboldverden, hvor blandt andet Mr Green World Cup odds fremhæver Frankrig som en af favoritterne til at nappe guldet. Og det er ikke underligt, for stjerner som Benzema har spillet sit livs bedste sæson i den forgangne sæson i Real Madrid, og Kylian Mabppé er blot blevet endnu mere hærdet og rutineret siden VM i Rusland.

Brasilien - Guldsult efter 20 års tørke

De femdobbelte verdensmestre fra Brasilien bærer på et af VM’s tungeste CV’er, når det måles på antallet af medaljer. Udover sine 5 VM-guldmedaljer er det også blevet til 2 sølvmedaljer og 2 bronzemedaljer. Det er alt sammen meget godt, ja nærmest ufatteligt godt, men problemet er bare, at det efterhånden er historie.

Brasilien har nemlig ikke vundet en eneste medalje ved VM i 20 år. Sidst man vandt, var i VM i 2002, da holdets nuværende stjerne Neymar blot var en dreng på 8 år. Selvsamme Neymar kan nu vende historiens gang for Brasilien og sende de kanariegule tilbage i den absolutte top. Man leverede en uhørt stærk VM-kvalifikation i Sydamerika, hvor man sluttede som suveræn 1’er foran Argentina, og derudover møder man faktisk op til VM som ubesejret i igennem de seneste 2 år.

Argentina - Messis sidste chance for at vinde det største trofæ

Argentina har allerede to VM-trofæer i skabet, men de blev hentet hjem, længe før både Messi og resten af den nuværende trup blev født. Argentina har skuffet en hel del siden, men var dog tæt på med sølvet ved VM i Brasilien i 2014. Argentina har leveret en flot VM-kval i Sydamerika og bejler helt berettiget til noget stort i den kommende VM-slutrunde. For Messi bliver det utvivlsomt sidste skud i bøssen.

Tyskland - Revanche for katastrofen i 2018

Tyskland er firedobbelte verdensmestre og er altid med VM. De går også altid videre fra gruppespillet, men bare ikke ved VM i Rusland i 2018. Her blev gruppespillet nemlig endestationen, hvilket sendte chokbølger gennem hele fodboldverden og ikke mindst i Tyskland. Det er med det trauma og en enorm revanche-lyst, at tyskerne går ind til VM i Qatar. Tyskerne har i forvejen et stærkt mandskab, og når de tilmed er sultne og fokuserede, vil alle få det svært mod Die Nationelf. Tyskerne er klare favoritter til at nå finalen.

Spanien - Den evige skuffelse

Selvom Spanien igennem alle tider har markeret sig i den absolutte top i international fodbold, har det alle dage knebet med succes ved VM. Man vandt VM i Sydafrika i 2010, men triumfen svæver som et sært isoleret tilfælde i spansk fodboldhistorie. For trods sin enorme magtfaktor og styrke, så er denne triumf den eneste i spansk VM-fodboldhistorie nogensinde. Det er hverken før eller siden lykkedes Spanien at hente så meget som en sølv- eller bronzemedalje, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt.

Men hvert VM byder på en ny chance og ved hvert VM spås Spanien sjovt nok præcist de samme store chancer for at gå hele vejen. I år er ingen undtagelse, omend holdet ser ud til at savne lidt offensiv slagkraft.

England - Skal fodbolden endelig hjem igen?

‘Football is coming home’ var Englands motto ved EM i 1996 på egen grund. Fodbolden kom hjem til sit formodede fødeland, men pokalen fløj afsted igen, da turneringen var afsluttet. Det samme er sket for samtlige trofæer for England gennem de sidste 56 år.  Man vandt sin første og eneste VM-titel på hjemmebane ved VM i England i 1966, men har siden aldrig formået at vinde den tilbage. Træner Gareth Southgate har dog formået, hvad mange tidligere trænere ikke har formået på posten: at få skabt et solidt og velspillende engelsk mandskab. Man så det blandt andet ved EM i fjor, hvor England fik sølv efter en hård finale mod Italien. Disker man op med samme fine spil i Qatar, kan noget lignende gentages.