Viktor Axelsen åbner op om skjult fortid: Særligt én ting ændrede alt i hans karriere

18/08/2023 10:26

|

Emil Martesen

Foto: Lintao Zhang/Getty Images

Mest læste i dag

Særligt én ting ændrede alt for den danske badmintonstjerne.

Viktor Axelsen har i en dybdegående artikelserie delt sin personlige rejse fra barndommen i Odense til verdenseliten i badminton.

I denne fortælling lægger Viktor Axelsen ikke skjul på udfordringer, der har formet hans karriere.

Som barn var Viktor Axelsen en ivrig sportsentusiast, der både prøvede kræfter med fodbold og badminton.

Men det var badminton, der for alvor fangede hans interesse, og til TV 2 løfter han sløret for, hvordan han som barn tilbragte timevis i OBK Hallen i Odense, hvor han legede, trænede og drømte om at blive verdensmester.

Men Viktor Axelsens vej til toppen var bestemt ikke uden forhindringer.

Han beskriver en skelsættende oplevelse fra sin skoletid, hvor en udfordrende matematikeksamen og en streng censor fik ham til at indse, at skolebænken ikke var hans fremtid:

"Jeg fik min søster til at komme over, og så gennemgik vi det hele, inden jeg selvfølgelig trak et eller andet, som jeg bare ikke måtte trække. Jeg fik 02. Jeg havde en censor, der rensede mig fuldstændig. Han kørte mig over, og jeg kan huske, at jeg bagefter sagde til censoren: ”Det er fint nok, jeg har fået 02, men den måde, du kommunikerer til mig på, er sygt arrogant".

Efter denne oplevelse besluttede den evigt populære Viktor Axelsen at forlade gymnasiet og dedikere sig fuldt ud til badminton.

Og denne beslutning viste sig at være den rigtige for Viktor Axelsen. Med støtte fra sin familie, trænere og en dyb passion for sporten har han opnået utallige triumfer, herunder OL- og VM-guld.

Denne fortælling er en påmindelse om, at vejen til succes ofte er brolagt med udfordringer, men med beslutsomhed og lidenskab kan drømme blive til virkelighed.