Viktor Axelsen deler grimme hadbeskeder: Næsten alle efterlades i chok, når de opdager hvor slemt det er

14/09/2023 10:20

|

Emil Martesen

Folk taber kæben, når de læser hvad den danske badmintonstjerne udsættes for.

Mest læste i dag

I en tid, hvor online had og trusler synes at være blevet en del af hverdagen for mange atleter, viser den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen, at han ikke lader sig knække.

Efter et overraskende nederlag i Hong Kong Open, hvor han tabte til Lee Chia Hao, blev verdensetteren mødt med en strøm af hadbeskeder i sin indbakke.

Men i stedet for at lade sig påvirke, vælger den danske badmintonstjerne at møde hadet med humor og overskud.

"Idiot", "Jeg håber, du dør", "Du er lort", sådan lød nogle af de beskeder, der fyldte Viktor Axelsens indbakke efter nederlaget.

Men den danske stjerne valgte at tage det hele med et smil. På sociale medier delte han en skærmoptagelse af beskederne fra en bruger, der havde sendt ikke mindre end 13 hadbeskeder. Som svar kvitterede Viktor Axelsen med en grædende grin-emoji og et selfie med et filter på, en gestus der blev rost af mange.

Denne form for online had er desværre ikke et isoleret fænomen. Andre atleter, herunder tennisspilleren Holger Rune, har også delt deres erfaringer med hadbeskeder og dødstrusler på sociale medier.

Og den danske tenniskomet lagde heller ikke skjul på, at det var alt for meget:

"Det er for meget. Hvorfor vil du nogensinde skrive sådan noget til en person? Det er latterligt. Det ville aldrig ske, at en person går op til mit ansigt og siger sådan noget", udtalte Holger Rune i et interview med The Times.

Også badmintonspilleren Mia Blichfeldt har oplevet sin del af online had, med beskeder der spænder fra dødstrusler til anklager om at være 'uhøflig' og 'usportslig'.

I en verden, hvor online had synes at være blevet normen, står Viktor Axelsen som et eksempel på, hvordan man kan vælge at møde mørket med lys, og had med humor, mens der samtidig kan sættes to streger under, at online had skal stoppes med det samme.