Viktor Axelsen med skarp kritik: 'Det er ikke særligt fedt'

23/10/2023 14:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Shi Tang/Getty Images
Badmintonstjernen Viktor Axelsen er kommet med skarp kritik, fordi han skal deltage i French Open.

Mest læste i dag

Viktor Axelsen lægger ikke skjul på, at han ikke er meget for at skulle spille French Open. Det skyldes, at han ikke ved, om han faktisk er i stand til at fuldføre det.

Den danske stjerne kan bryste sig af at ligge nummer 1 på verdensranglisten. Hertil har han også vundet tre Super 1000-turneringer i denne sæson. På trods af dette, er han ikke sikret en plads ved sæsonfinalen i december.

Årsagen til dette er, at det er de otte bedste spillere på en særskilt rangliste, der får adgang til sæsonfinalen.

Denne rangliste er baseret på resultater fra 14 forskellige turneringer. Desværre har Axelsen været hæmmet af skader i denne sæson, og har derfor ikke deltaget i særlig mange af dem.

Som følge af dette, er han nødt til at stille op i denne uges French Open, hvor han skal samle point. Det er han nødt til at gøre, selvom han i sidste uge trak sig fra Denmark Open med en skade. Og netop dette er den danske stjerne ikke tilfreds med.

"Jeg synes, det er vildt, at jeg har vundet tre Super 1000-turneringer og alligevel kan risikere at skulle stille op skadet. Sådan er det - det er en del af gamet," siger Axelsen til TV 2 Sport ifølge Ritzau.

"Men det er ikke særligt fedt potentielt at skulle gå på banen og vide, at man faktisk ikke kan spille kampen færdig."

Ikke nok med, at han har brug for at skrabe point sammen, så får spillerne også bøder, for at blive væk fra Super 750-turneringer og opefter. Det er endnu en grund til, at han skal stille op til French Open, da der er tale om en Super 750-turnering.