Kobe Bryant-trøje sælges på auktion: Forventes at koste vildt millionbeløb

Af: Nicolai Busekist

|

13/01/2023 09:55

Mest læste i dag

Kobe Bryant-trøjen, der stammer fra hans MVP-sæson, bliver sat til salg på auktion. Prisen kan løbe op i 7 millioner dollars.

En signeret trøje fra Kobe Bryant 2007/08-sæson, som var den eneste gang i hans karriere, hvor han vandt NBA's Most Valuable Player-pris, bliver solgt på en auktion. Det skriver TMZ.

Trøjen er ikke blot signeret. Han spillede også 25 kampe i den, hvilket omfatter seks playoff-kampe.

Sotheby's, der står for auktionen, har afsløret, at det er den 'mest værdifulde Kobe Bryant trøje, der nogensinde har været på auktion', da legenden 'scorede i alt 645 point i løbet af otte måneder med trøjen på'.

Han leverede i gennemsnit 28,3 point, 6,3 rebounds og 5,4 oplæg pr. kamp i den sæson, hvor han også spillede en stor rolle i, at Lakers nåede til NBA Finals.

Hvad der i høj grad er med til at gøre det til en speciel trøje er, at Kobe har signeret den med sit fornavn på det ene tal på ryggen af den.

"Denne trøje har påvirket populærkulturen på en måde, der sjældent ses i sportssamfundet, og er blevet ikonisk og synonym med billedet af Kobe Bryant," lyder det fra Sotheby's.

"Alene i Californien er der mere end 15 vægmalerier, der viser ham i denne trøje, med vinger, amerikanske flag og slanger i baggrunden."

Det forventes, at trøjen vil indbringe mellem fem og syv millioner dollars, når auktionen åbnes den 2. februar. Det svarer til mellem 34,2 og 47,9 millioner kroner.

Hidtil er den dyreste Kobe Bryant-trøje, der nogensinde er blevet solgt, en signeret trøje, der stammer fra hans første år. Trøjen blev i 2021 solgt for 3,7 millioner dollars, hvilket svarer til lidt over 25 millioner kroner.