Luka Doncic med smuk gestus

Af: Nicolai Busekist

|

07/05/2023 11:58

Mest læste i dag

NBA-stjernen Luka Doncic har besluttet, at han vil betale for begravelsen for de ni ofre, der tidligere på ugen mistede livet i Beograd.

I denne uge blev den serbiske hovedstad, Beograd, ramt af en stor tragedie, der endte med at koste otte børn og en voksen livet.

Her gik en 13-årig amok i et masseskyderi på en skole i byen. Den unge dreng endte med at dræbe otte elever og en vagt, der var ansat på skolen.

Sagen har trukket overskrifter i hele verden, og nu har det fået Luka Doncic, der har en serbisk far, til at beslutte sig for, at han vil betale for de ni ofres begravelse.

"Jeg er knust over det tragiske skoleskyderi i Serbien og tabet af menneskeliv, herunder uskyldige børn,« sagde han ifølge BBC.

"Jeg støtter og står sammen med jer alle i denne svære tid."

Den dreng, der stod bag det forfærdelige skyderi, gik i 7. klasse på skolen Vladislav Ribnikar. Han blev senere anholdt for det tragiske skyderi.

Efterfølgende er det kommet frem, at hele angrebet var nøje planlagt. Bl.a. blev der fundet en liste hos drengen, der viste, at hans angreb ikke var overladt til tilfældighederne. Det skriver B.T.

På et pressemøde kom det frem, at den 13-årige dreng havde skrevet navnene ned på de børn, som han ville dræbe, da han gik til angreb. På det samme pressemøde sagde politiet, at de vurderer, at han har brugt en måned på at planlægge sit angreb.

I sine planer havde han skrevet ned, hvilke klasserum, han skulle gå ind i. Ikke nok med det, så havde han også en klar plan for, hvilke børn, han ville gå efter.

Hans angreb kostede ni personer livet, mens yderligere seks elever og en lærer kom til skade i skyderiet, som er et af de værste, som Serbien nogensinde har set.