Anthony Joshuas nye modstander afsløret

09/08/2023 05:55

|

Nicolai Busekist

Foto: Francois Nel/Getty Images

Mest læste i dag

Anthony Joshuas kommende kamp var nær blevet aflyst, men er nu blevet reddet på falderebet.

Den finske bokser Robert Helenius har taget imod udfordringen ved at erstatte Dillian Whyte. Derfor bliver det ham, der skal bokse mod Anthony Joshua lørdag.

Det sker i kølvandet på, at Whyte blev testet positiv for doping. Derfor er han blevet suspenderet, og kan derfor ikke deltage i kampen.

Ifølge The Sun var der en reel fare for, at kampen ville blive aflyst. Flere boksere er blevet kontaktet med henblik på at afløse Whyte, men de fleste har sagt nej.

Til gengæld har den 39-årige Helenius ikke været bleg for at tage imod kampen. Han er i fin form og har selvtillid efter en sejr for kun fire dage siden. Derfor har han valgt at tage imod chancen.

Joshua har angiveligt en kamp mod Deontay Wilder i kalenderen i foråret næste år. Kampen vil blive bokset i Saudi-Arabien og forventes at indbringe ham omkring 47 millioner pund.

Helenius begik en stor fejl, da han i 2019 endte med at bokse mod Andy Ruiz i stedet for Jarrell Miller. Dengang var det også doping, der gjorde, at Miller måtte trække sig.

Det var slet ikke forventet, at Ruiz ville have en chance for at vinde, men det var netop, hvad der skete. En sådan fejl skal den britiske bokser naturligvis sørge for, at han ikke begår igen.

"Det her stod ikke i manuskriptet. Jeg respekterer Helenius. Jeg må sige, at jeg respekterer enhver mand eller kvinde, der træder ind i ringen," sagde Joshua efter nyheden om Helenius' accept af udfordringen.

"Jeg er fokuseret på at vinde kampen. Jeg kan tage et skridt fremad til større og bedre ting, men køreplanen har et checkpoint lørdag aften. Må den bedste mand vinde."