Efter lange forhandlinger: Nu er stort boksebrag endelig på plads

Af: Nicolai Busekist

|

30/09/2023 06:38

Der har været forhandlinger i flere måneder, men nu er en aftale om et længe ventet boksebrag endelig kommet på plads.

Mest læste i dag

To af de største navne i boksning har endelig indgået en aftale om at møde hinanden i ringen. Det er en kamp, som boksefans har ventet på i meget længe.

Ifølge ESPN er Tyson Fury og Oleksandr Usyk nået til enighed om at bokse mod hinanden i en kamp i Saudi-Arabien. Og denne gang er der angiveligt allerede blevet skrevet under på aftalen.

Det betyder, at der senere på året eller i starten af næste år vil finde en kamp sted, der kommer til at afgøre, hvem af dem, der bliver ubestridt verdensmester i sværvægt.

Tyson Fury har selv delt et billede på det sociale medie X, hvor han bekræfter, at der er blevet skrevet under på en aftale.

Der er dog intet officielt blevet meldt ud om, hvornår kampen kommer til at finde sted. Ifølge EPSN er der kilder tæt på kampen, der skriver, at den enten vil blive bokset '23. december eller en gang i januar.'

I skrivende stund har de to boksere delt de fire bælter i sværvægtsklassen mellem sig, men inden længe vil én af dem stå med dem alle fire.

Usyk har WBA-, IBF- og WBO-titlerne, mens Fury længe har været indehaver af WBC-bæltet.

Fælles for dem begge er, at de kan bryste sig af at have en meget imponerende karriere bag sig, da ingen af dem nogensinde har tabt en kamp.

Fury har vundet 33 ud af 34 kampe, hvoraf 24 af dem har været på knockout. Kun en enkelt af hans kampe er endt uden en vinder.

Usyk kan derimod bryste sig af at have opnået 21 sejre i 21 kampe, hvor de 14 af dem er vundet på knockout.

Tidligere har Fury og Usyk været i forhandlinger om en kamp, der skulle have fundet sted i april på Londons Wembley Stadium, men forhandlingerne endte med at bryde sammen i 11. time.

Nu tyder alt dog på, at boksefans endelig kan begynde at glæde sig til en kamp mellem de to store stjerner.