Forhandlinger brudt sammen: Fury giver Usyk skylden

Af: Nicolai Busekist

|

25/03/2023 09:58

Mest læste i dag

Tyson Fury har givet Oleksandr Usyk skylden for, at forhandlingerne om en kommende kamp mellem de to boksere er kollapset.

I lang tid var der forlydender om, at en kamp mellem Tyson Fury og Oleksandr Usyk ville finde sted 29. april. Her ville både WBO-, WBA- og IBF-bælterne i sværvægtsklassen være på højkant.

Men på trods af lange forhandlinger, lykkedes det ikke for de to lejre at nå til enighed, og nu er forhandlingerne endegyldigt brudt sammen.

Det har fået Fury til at anklage Usyk for at 'flygte', ligesom han sagde: "Du har aldrig været mand nok til at lægge dig ud med The Gypsy King."

Usyk havde ellers accepteret at få en mindre bid af kagen, end Fury, da han tog imod et tilbud om en fordeling på 70/30 mod, at briten gik med til at donere en betydelig sum penge til Ukraine.

Fury har nu fået nok, og har på de sociale medier langet ud efter Usyk, hvor han sagde, at Usyk 'hele ugen prøvede at komme ud af det og tiggede om en omkamp'.

"Du fik din omkamp, og så havde du ikke engang lyst til at bokse med det, din lille kujon," sagde han også.

Usyks promotor Alex Krassyuk afslørede over for Sky Sports, at forhandlingerne om omkampsklausulen og fordelingen af pengene ved en en potentiel ny kamp var dråben for ukraineren.

Krassyuk fortalte Sky Sports, at det var forhandlingerne om fordelingen af pengene ved en omkamp, der var det punkt, der fik det hele til at eksplodere.

"Forhandlingerne om pengefordelingen ved omkampen var det punkt, hvor Usyk blev træt af det hele. Han sagde: 'Hvor mange gange mere skal jeg bøje hovedet foran Tyson? Hvorfor skal jeg gøre det her? Det er nok. Enten accepterer han, hvad jeg siger, eller jeg går'. Tyson accepterede det ikke, og han gik," lød det.

Krassyuk sagde dog, at en aftale om én kamp stadig kan være 'acceptabel', men hvis det skal blive aktuelt, mener han ikke, at 'pengefordelingen bør være 70/30'.

Kampen ser ikke ud til at kunne reddes, og i de kommende dage forventes WBA at beordre Usyk til at bokse mod sin obligatoriske udfordrer Daniel Dubois.