Tyson Fury og Oleksandr Usyk får enormt beløb for boksebrag

Af: Nicolai Busekist

|

02/10/2023 06:38

Både Tyson Fury og Oleksandr Usyk kan se frem til at indkassere et stort beløb for deres kommende kamp om det ubestridte verdensmesterskab.

Mest læste i dag

De to store stjerner har skrevet under på en aftale om en kamp om at blive ubestridt verdensmester i sværvægt. Indtil videre er det planen, at kampen skal finde stede den 23. december i Saudi-Arabien.

Der har ad flere omgange været forhandlinger mellem de to boksere, og flere gange er de endt med at kollapse. Nu er de dog endelig nået til enighed om en aftale, hvilket boksefans i hele verden har ventet utålmodigt på.

Det betyder, at en af de to boksere snart kan lade sig krone som den ubestridte verdensmester i sværvægt. Uanset hvem af dem, der tager denne titel, så vil de begge kunne forlade Saudi-Arabien som betydeligt rigere mænd.

Ifølge The Telegraph er det bestemt ikke småpenge, som hhv. Usyk og Fury står til at tjene. Faktisk skulle der være tale om en samlet pulje på intet mindre end 121 millioner pund, som skal deles mellem de to boksere. Det svarer til lidt over en milliard kroner.

Det er det saudiarabiske firma Skills Challenge Entertainment, der er klar til at spendere den store sum penge på at hente boksekampen til Saudi-Arabien.

Frank Warren, der er promoter for Fury, tøver ikke med at kalde kampen for 'den største kamp' i sportens historie.

"Dette er den største kamp, der overhovedet kan laves i vores sport," sagde han ifølge Sportbible.

"Sværvægtsbokserne tænder altid fansenes fantasi, og jeg er ikke i tvivl om, at dette bliver århundredets største boksekamp. Jeg ser frem til, at Tyson genvinder de tre bælter, som han aldrig tabte i ringen. Stor tak til Hans Excellence og GEA."

Også Top Rank-chef Bob Arum har slået fast, at han ser frem til at se Usyk og Fury stå i den samme ring senere på året.

"Tyson Fury og Oleksandr Usyk er de to største sværvægtere i deres generation, og jeg kan ikke vente med at se, hvad der sker, når de træder ind i ringen i Riyadh," sagde han.

"De er særlige talenter, der er værdige til at konkurrere om den største pris inden for sport. Jeg vil gerne takke Hans Excellence Turki Al Alshaikh og alle involverede i at hjælpe med at gøre denne legendariske aften til virkelighed."