Cykelrytter måtte genoplives efter voldsomt styrt

Af: Nicolai Busekist

|

16/06/2023 06:18

Mest læste i dag

Cykelrytter Gino Mäder var torsdag involveret i et voldsomt styrt i Schweiz Rundt, og måtte efterfølgende genoplives.  

På torsdagens etape i Schweiz Rundt, gik det desværre helt galt for cykelrytteren Gino Mäder. Her var han involveret i et voldsomt styrt, der medførte, at han efterfølgende måtte genoplives. 

Efter at være blevet genoplivet, blev den 26-årige cykelrytter fløjet med helikopter til et hospital. Ifølge mediet RSI Sport, er omfanget af hans skader endnu ikke klarlagt. De melder dog, at hans tilstand er stabil. 

Etapen var præget af to voldsomme styrt under sidste nedkørsel. Det var en nedkørsel, hvor rytterne opnår en topfart på omkring 100 kilometer i timen. Et styrt med en sådan hastighed, kan derfor forårsage voldsomme skader. 

RSI Sport har publiceret billeder fra styrtet, hvor man kan se, at der står en større mængde redningspersonale omkring Gino Mäder. Han var styrtet med høj fra ned af en stejl skrænt, og var derefter endt i en lille flod. 

Gino Mäder var ikke den eneste cykelrytter, der var involveret i styrtet. Det samme var den amerikanske rytter Magnus Sheffield. 

"Løbslægen var på stedet for ulykken inden for to minutter. Magnus Sheffield var til at komme i kontakt med. Han blev transporteret til Samedan-hospitalet med skrammer og en hjernerystelse," skriver Schweiz Rundt i en pressemeddelelse. 

"Gino Mäder lå i vandet og var ikke til at komme i kontakt med. Han blev med det samme genoplivet og derefter transporteret til Chur-hospitalet med en helikopter. Omfanget af hans skader er endnu ikke fuldt klarlagt." 

Det vides endnu ikke, hvornår det forventes, at der meldes nyt ud om hans tilstand. Indtil videre har hans hold, Bahrain-Victorious, blot bekræftet, at han er ude af Schweiz Rundt efter det voldsomme styrt.