Dansk cykelstjerne i stor triumf

Af: Nicolai Busekist

|

05/02/2023 09:58

Mest læste i dag

Mattias Skjelmose har flere gange gjort sig bemærket på det seneste. Det gjorde han igen lørdag, hvor han vandt fjerde etape af Etoile de Bessèges.

Lørdag imponerede den 22-årige Mattias Skjelmose, da han vandt fjerde etape af Etoile de Bessèges. Etapen vandt han efter en direkte duel mod amerikanske Neilson Powless, skriver Ritzau.

Den unge dansker fik stor hjælp af landsmand og holdkammerat Mads Pedersen, da de satte et angreb ind i sidevinden, til trods for at de befandt sig langt fra mål.

Fjerde etape af det franske løb sluttede på udfordrende vis, da de sidste 4,6 kilometer foregik op ad bakke med en stigning på 9,1 procent i stigning.

Da Pedersen trak sig fra kampen om første pladsen, var det op til Skjelmose at gøre den hjem. Det skulle dog vise sig, at han fik stor konkurrence fra Neilson Powless, der stak af fra gruppen, der blev mindre og mindre.

Skjelmose var dog ikke indstillet på at give op, og 2,5 kilometer før mål satte han tempoet op i jagten på Powless. Ingen kunne holde hans tempo, og cirka 1,5 kilometer før mål fik han indhentet den amerikanske rytter.

Kort tid efter forsøgte han at køre fra Powless, men det gik ikke. Derfor fulgtes de ad over en længere distance, inden den danske stjerne satte sit angreb ind 100 meter før målstregen.

Powless forsøgte intenst at holde fast i danskeren, der havde bragt sig i front. Det lykkedes ikke, og derfor kunne Skjelmose krydse målstregen med knyttede hænder.

På trods af, at den 22-årige rytter flere gange har gjort sig positivt bemærket i sin karriere, var sejren i lørdagens etape af Etoile de Bessèges blot den tredje sejr. Meget kunne dog tyde på, at der er flere, hvor de kommer fra.

Mads Pedersen fik en god start på det femdages etapeløb i Frankrig, hvor han sikrede sig en andenplads. Han var tæt på at køre etapen hjem, men det gik ikke helt.

Cykling nyheder

På Sport.dk finder du seneste cykling nyheder. Altid først med seneste nyt 24 timer i døgnet.