Efter Trines helt særlige drøm: Nu bryder Jonas Vingegaards træner tavsheden

22/08/2023 14:25

|

Emil Martesen

Foto: Jean Catuffe/Getty Images

Mest læste i dag

Jonas Vingegaards træner bryder tavsheden i kølvandet på Trines helt særlige drøm.

Den helt store Tour-feber har efterhånden lagt sig efter Jonas Vingegaard for alvor satte sin evige rival, Tadej Pogacar, til vægs og sikrede sig den samlede sejr i verdens største cykelløb. 

Men midt i den store triumf så det dagens lys, at den danske cykelstjerne stiller til start i endnu en Grand Tour, der inden længe løber af stablen.

Der er for alvor lagt i kakkelovnen til et brag af en Grand Tour, når der inden længe blændes op for Vuelta a Espana.

Og om fire dage går det løs igen for Jonas Vingegaard og resten af feltet, når de tager hul på første etape.

Her sigter Jonas Vingegaard og resten af Jumbo-Visma-mandskabet efter at gøre rent bord i den tredje og sidste Grand Tour.

Og skulle Jonas Vingegaard trække sig sejrsrigt ud af det spanske etapeløb, så er det ikke langtfra hustruen Trine Marie Vingegaards drøm.

Hun har nemlig heller ikke lagt skjul på, at hun drømmer om at se sin mand konkurrere i Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España i samme sæson.

Og selvom ideen er ambitiøs, er den ikke blevet afvist af Vingegaards træner, Tim Heemskerk.

Han påpeger dog, at det ville kræve en dybdegående analyse fra holdets performance team for at vurdere, om det er muligt for en rytter at præstere på topniveau i alle tre løb, især da Tour de France og Vueltaen ligger tæt på hinanden i kalenderen:

"Jeg vil ikke afvise med det samme, at Jonas en dag kan køre alle tre grand tours samme år. Men det kræver, at vi diskuterer det internt på holdet", fortæller han til B.T.

Og mens verden venter på at se, om Jonas Vingegaard vil tage udfordringen op, forbereder han sig på Vuelta a España, hvor han sammen med Primoz Roglic vil være Jumbo-Visma's kaptajner.

Vuelta a Espana løber af stablen fra på lørdag og tre uger frem.