Geraint Thomas hjalp Mark Cavendish til sejr: Derfor gjorde han det

Af: Nicolai Busekist

|

30/05/2023 06:54

Mest læste i dag

Mark Cavendish kunne søndag spurte sig til sejren på den sidste etape af dette års Giro d'Italia. Men det var ikke helt uden hjælp.

De fleste har hørt ordsproget om, at gammelt venskab ikke ruster. Det gør det åbenbart heller ikke i cykelsport. Det er Mark Cavendish og Geraint Thomas et godt bevis på.

På den sidste etape af dette års Giro d'Italia så Thomas sit snit til at hjælpe Cavendish, som han før har været holdkammerater med. Dermed kunne den rutinerede rytter sikre sig en sejr i Rom.

Det blev gjort muligt af, at Thomas førte for Cavendish frem til den sidste kilometer. Herfra blev det hele overladt til Cavendish selv, og det formåede han at udnytte. På vej op mod målstregen fik han nemlig rystet Alex Kirsch af sig, så han kunne snuppe etapesejren.

Efter etapen forklarede Thomas, hvad der fik ham til at hjælpe Cavendish, selvom de ikke længere er holdkammerater. Og det hele handler om en forudsigelse.

"Jeg lavede jo en forudsigelse, hvor jeg udpegede Cavendish som vinder af sidste etape. Så måtte jeg jo få det til at ske," fortæller Geraint Thomas til Eurosport ifølge TV 2 Sport.

"Jeg sad med i finalen, og jeg så, at han (Cavendish, Red.) kun havde Luis León Sánchez ved sin side, og så tænkte jeg: Jeg skal hjælpe min ven."

Efter Cavendishs sejr var det tydeligt, at han var meget taknemmelig for den hjælp, som han fik af Thomas. Derfor var han også hurtig til at give ham en krammer.

Med den flotte sejr på 21. etape af Giro d'Italia kan Cavendish nu bryste sig af at være den ældste etapevinder i løbets historie.

Ikke nok med det, så kan han også prale med, at han har vundet mindst én etape i alle de syv udgaver af det italienske løb, som han har deltaget i.