Giro d'Italia indfører nyt krav

Af: Nicolai Busekist

|

16/05/2023 07:56

Mest læste i dag

Det var næppe ventet, men coronavirus er endt med at få stor betydning for Giro d'Italia. Derfor er der nu blevet indført et nyt krav.

Søndag blev det meldt ud, at den førende Remco Evenepoel havde trukket sig fra Giro d'Italia, fordi han er blevet smittet med coronavirus.

I kølvandet på dette, er der nu blevet indført nye restriktioner, som både personale og ryttere skal følge.

Det udtalte løbsdirektør Mauro Vegni mandag ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

En af restriktionerne er, at det ikke vil være et krav at bære en maske, hvis man er i nærkontakt med rytterne.

"Løbets tidligere protokol gælder ikke længere. Vi kommer til at genindføre kravet om at bære maske," sagde han.

Det vil være et krav at bære maske i både start- og målområder. Det skyldes, at rytterne her vil være i potentiel kontakt med både officials og journalister.

Remco Evenepoel er ikke den eneste rytter, der har været nødt til at trække sig på grund af smitte med coronavirus. I alt har seks ryttere været nødt til at udgå fra dette års Giro d'Italia af denne grund.

Det omfatter blandt andet profiler som Filippo Ganna og Rigoberto Uran, der ligesom Evenepoel er blevet smittet med virussen.

Samtidig er der også flere rytter, der måtte trække sig på grund smitte forud for løbet. Det vil sige, at de end ikke nåede at stille til start ved dette års Giro d'Italia.

Løbsdirektør Mauro Vegni forventer desuden, at der også er andre ryttere, der er smittede. Dette er dog endnu ikke blevet offentliggjort, da rytterne ikke er tvunget til at udgå i tilfælde af, at de bliver testet positive.