Her sker det: Udsagn om Jonas Vingegaard stjæler alle overskrifterne

Af: Emil Martesen

|

14/08/2023 11:00

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard har den seneste tid trukket alle overskrifterne - og det fortsætter han tilsyneladende med.

Hvis Jonas Vingegaard havde deltaget ved VM i enkeltstart, havde resultatet måske set anderledes ud. Det er der i hvert fald mange, der har spekuleret i, at det kunne.

Rigtig mange desuden stillet spørgsmål om dette under TV 2’s dækning af VM i enkeltstart. Og cykelrytter Mathias Norsgaard, der selv var med i kommentatorboksen som ekspert, er slet ikke i tvivl om svaret.

Han er nemlig overbevist om, at Vingegaard ville have vundet. Faktisk er han også overbevist om, at han kan vinde, hvis han beslutter sig for at stille op næste år.

“Det her er helt objektivt. Det har ikke noget at gøre med, at jeg er dansker og sidder med en klaphat. Dét han leverede på 16. etape af Touren… Jeg ved godt, at de havde kørt to ugers cykelløb inden, men han smadrede jo Wout van Aert. Han kunne være kommet helt frisk, og han havde stadig ikke nået ham til sokkeholderne. Wout van Aert kunne ikke have kørt to minutter hurtigere", lød det hudløst ærligt fra Norsgaard ifølge TV 2 Sport, inden hun fortsatte:

“Hvis det er opskriften, at Vingegaard skal køre to uger inden, så må han gøre det og så stille op og vinde. Men han er seriøst det bedste bud på en verdensmester, vi har i Danmark. Han er uhyggelig", fortsatte han.

Han fortalte også, at den danske cykelstjerne sandsynligvis er i fuld gang sin træning forud for Vuelta a España. Det spanske etapeløb skal han sammen med Primoz Roglic være kaptajn ved. Der bliver taget hul på det den 26. august.

Norsgaard understregede også, at han ikke kun ser den ydmyge Glyngøre-dreng som en rigtig dygtig klassementsrytter. Han mener ganske enkelt, at han ‘kan så meget mere’. Og derfor ser han ham som en oplagt kandidat til at vinde VM i enkeltstart næste år.