Holdchef med chokerende melding om Tadej Pogacar

29/06/2023 06:36

|

Nicolai Busekist

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Mest læste i dag

UAE Team Emirates-direktør Mauro Gianetti er kommet med en overraskende melding om Tadej Pogacar forud for Tour de France.

Det kan naturligvis ikke udelukkes, at der blot er tale om spin og forsøg på vildledning. Skulle det vise sig at være tilfældet, vil det dog ikke gøre det mindre opsigtsvækkende.

Kun få dage inden, at starten går på Tour de France, er UAE Team Emirates-lejren kommet med en chokerende melding om Tadej Pogacar.

I lang tid har der været en forventning om, at det igen i år vil være Jonas Vingegaard og Pogacar, der skal konkurrere om titlen. Nu viser det sig dog, at han stadig ikke er helt på toppen, efter at have brækket sit håndled i et styrt under Liège-Bastogne-Liège.

Sådan lyder det fra UAE-direktøren Mauro Gianetti i et interview med den franske avis L'Equipe.

Som et resultat af dette, er der blevet truffet en noget overraskende beslutning af holdledelsen. Under dette års Tour de France kommer Pogacar ikke til at være leder alene. Derimod er det en rolle, som han skal dele med Adam Yates.

Det er dog ikke ensbetydende med, at Vingegaard ikke kan se frem til at få konkurrence fra Pogacar. Sidste år var det nemlig danskeren, der stod i en lignende situation, da han delte lederrollen med holdkammerat Primoz Roglic.

"Vi har ikke noget valg. Tadej var ude i fem uger, hvor han ikke kunne køre på landevej. Han har arbejdet godt, men vi er ikke sikre på noget som helst," sagde Gianetti til den franske avis.

"Det kan godt være, at han vandt det slovenske mesterskab sidste weekend, men det betyder ikke, at han er 100 procent klar, når vi rammer lørdag."

Det er dog værd at nævne, at Tadej Pogacar tog sin første sejr i Tour de France i 2020, hvor holdet faktisk kørte med Fabio Aru som leder. UAE-holdets beslutning er derfor ikke garanteret at få nogen indflydelse på hans måde at køre på.