I dag sker det: Jonas Vingegaard står foran stor skæbne

Af: Emil Martesen

|

08/09/2023 10:30

Foto: Foto: Yong Teck Lim/Getty Images
Foto: Foto: Yong Teck Lim/Getty Images
Den danske cykelstjerne står foran stor skæbne.

Mest læste i dag

I den hårde og uforudsigelige verden af professionel cykling, er det ikke usædvanligt at se hold justere deres strategier i fra dag til dag, som reaktion på de 'slag' der slås mellem rytterne på landevejen.

Men Jumbo-Visma's nuværende tilgang til Vuelta a España synes at tage denne fleksibilitet til et nyt niveau, med en tilsyneladende flydende lederskabsstruktur, der holder både fans og konkurrenter gættende, mens kortene holdes tæt til hånden.

Efter en imponerende præstation på den sjette etape, hvor Sepp Kuss sikrede et betydeligt forspring, har spørgsmålet om, hvem der er den sande leder af Jumbo-Visma, været på alles læber.

Og nu kan der inden længe komme svar på tiltale.

I den kommende kongeetape i Vuelta a España, står den danske cykelstjerne Jonas Vingegaard over for et afgørende øjeblik i sin karriere. Med 4300 højdemeter fordelt på fire ikoniske stigninger, vil den 13. etape ikke kun teste rytternes fysiske grænser, men også deres strategiske dygtighed og viljestyrke.

Det skriver TV 2.

Og ifølge TV 2 Sports cykelekspert, Christian Moberg, er det afgørende, at den ydmyge Glyngøre-dreng ikke mister mere tid til konkurrenterne, hvis han skal bevare håbet om den samlede sejr:

"Hvis Vingegaard taber et halvt eller helt minut, vil jeg mene, at han er ude af spillet til den samlede sejr. Han skal helt klart vinde tid og ikke miste tid for at holde sig inde i billedet".

Moberg antyder i samme ombæring, at hvis Jonas Vingegaard ikke formår at indhente tid i den kommende etape, kan han ende i en hjælperolle for Sepp Kuss, der i øjeblikket ser ud til at have en solid chance for at vinde løbet.

Dette scenarie ville være en del af Jumbo-Visma's strategi for at sikre en historisk tredje Grand Tour-sejr i år.

Der tages hul på kongeetapen senere i dag, fredag.