Jonas Vingegaard bekræfter: Det er slut

Af: Emil Martesen

|

18/09/2023 09:30

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Nu er det slut for den danske cykelstjerne - i hvert fald for en stund.

Mest læste i dag

Søndag lakkede cykelsportens tredje og sidste Grand Tour - nærmere bestemt det store spanske etapeløb, Vuelta a Espana, mod enden.

Og til dem, der ikke har kunne få nok af Jonas Vingegaard, er der god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne

Endnu engang fik den ydmyge Glyngøre-dreng en nøglerolle, da Jumbo-Visma-mandskabet endnu engang satte alle konkurrenterne til vægs.

Og selvom det ikke lå i kortene, at det ville være Jonas Vingegaards evige hjælper, Sepp Kuss, der skulle ende med at løbe med en samlede sejr i Vuelta a España, så var det ikke desto mindre det der endte med at ske.

En stor del af den samlede sejr for det hollandske mandskab skal dog tilskrives Jonas Vingegaard, der endnu engang viste prøver på sit fantastiske talent og ikke mindst hans store hjerte.

Men nu er det slut for den evigt populære Jonas Vingegaard - i hvert fald for en stund.

For Jonas Vingegaard har 2023 været et år fyldt med triumfer. Han har ikke blot sikret sig andenpladsen i Vuelta a España, men har også triumferet i både Baskerlandet Rundt og Tour de France - en sejr, han nu har i hus for andet år i træk - men nu stopper det for den danske cykelstjerne.

Han lægger ikke skjul på, at tiden er inde til at tage en velfortjent pause og vende hjem til familiens skød.

Det løftede han sløret for til TV 2.

I et ømt øjeblik, der blev delt med verden, sagde han følgende til sin datter Frida:

"Ved du godt, jeg elsker dig? Ved du hvad? Nu er fars sæson ovre, så nu kommer jeg med hjem".

I et interview med TV 2 bekræftede Jonas Vingegaard sin beslutning og understregede, at der ikke vil være flere cykelløb for ham i 2023. Dette markerer enden på en sæson, der har været fyldt med højdepunkter og triumfer, men også en begyndelse på en tid, hvor han kan nyde livets glæder uden for cykelsadlen.