Jonas Vingegaard reagerer på tragedie: I dag taber vi alle

Af: Nicolai Busekist

|

09/06/2023 06:24

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard vandt 5. etape af Critérium du Dauphiné, men det betød ikke noget for ham ovenpå tragedien i Frankrig. 

Da Jonas Vingegaard udtalte sig efter den 191 kilometer lange etape, var det ikke etapesejren, der var i fokus. Derimod var det noget helt andet, der stjal hans fokus. 

Den danske stjerne endte med at afbryde sit interview efter etapen, da han var for påvirket af en hændelse, der fandt sted i byen Annecy i Frankrig tidligere på dagen. 

Her blev fire børn i treårsalderen og en voksen angrebet af en mand med kniv. Tre af børnene er i kritisk tilstand, er der blevet meldt ud efterfølgende. 

"Jeg er selvfølgelig rigtig glad for sejren i dag. Men på en dag som i dag, hvor der er sket det, der er sket i Annecy, så betyder cykling ikke rigtig noget. Det er... mine tanker er hos alle familierne," sagde han ifølge Ekstra Bladet

Da han udtalte sig til TV 2 Sport, havde han også svært ved at holde tårerne tilbage. Det skyldes blandt andet, at det er et sted, hvor han også selv er kommet. Derfor er det kommet meget tæt. 

"Sådan en dag som i dag er det lige meget, om man vinder eller taber. I dag taber vi alle," udtalte han. 

Umiddelbart efter det uhyggelige angreb i Annecy, blev gerningsmanden anholdt af politiet. Hvad der fik ham til at gå til angreb, er der endnu ikke blevet meldt noget ud om ham. 

26-årige Jonas Vingegaard har bragt sig i front i Critérium du Dauphiné, hvor han har 1 minut og 10 sekunder ned til Ben O'Connor. Der er tre etaper tilbage af det franske løb for i år.