Jonas Vingegaards holdkammerat knaldet for doping

Af: Nicolai Busekist

|

17/08/2023 06:52

Mest læste i dag

Jonas Vingegaards holdkammerat på Team Jumbo-Visma, Michel Hessmann, er testet positiv for doping.

Jonas Vingegaard kan se frem til at måtte klare sig uden en af sine hjæpere. Det skyldes, at Jumbo-Visma-rytter Michael Hessmann er testet positiv for doping.

Dette har det hollandske cykelhold selv meddelt i en kort pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Her skriver de, at det er en test taget i Tyskland i midten af juni, der har vist sig at være positiv. På daværende tidspunkt var han ikke tilmeldt et løb, men det har ingen betydning for konsekvenserne.

"Det skete under et tjek udenfor løbskalenderen 14. juni i Tyskland. Vi har fundet et diuretisk middel og afventer resultaterne af videre undersøgelser," skriver holdet ifølge Ekstra Bladet, og fortsætter:

"Michel er suspenderet indtil andet meldes ud."

Det stof, som han er blevet testet positiv for, er et såkaldt sløringsstof. Det betyder, at det er et stof, der kan have til formål at snyde i disse antidoping-test.

Som følge af dette, er det naturligvis ikke tilladt for ham at have dette stof i sit system. Derfor er hans prøve blevet angivet som positiv, og der vil nu blive åbnet en sag.

Hessmann var en del af holdet, der stod for at hjælpe Primoz Roglic til en samlet sejr i Giro d'Italia i foråret. Han var også med i VM i linjeløb i august, mens han i slutningen af juli deltog i Czach Tour.

Selvom det er en hjælperytter, som enten Vingegaard eller Roglic kunne have benyttet sig af under Vuelta a España, var det ikke en del af planerne. Derfor kommer ingen af de to ryttere til at lyde et mærkbart tab.

Det er også ensbetydende med, at hans karantæne ikke kommer til at have betydning for holdets mål om at vinde alle tre Grand Tours i denne sæson.

Jumbo-Visma har intet meldt ud om, hvor lang tid Hessmann vil være suspenderet. 

Det er tidligt i hans karriere, at Hessmann er blevet testet positiv for doping. Den tyske rytter var nemlig i gang med sin kun anden sæson som professionel. Inden da havde han været en del af deres akademihold.