Kort efter Primoz Roglic' kryptiske melding: TV 2-ekspert er ikke i tvivl

Af: Emil Martesen

|

19/09/2023 12:23

Cykling
Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images
Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images
Emil Vinjebo, der er cykelekspert ved TV 2, har nu delt sin klare opfattelse af, hvad der kommer til at ske med Primoz Roglic.

Mest læste i dag

I årets Vuelta a España stod Jumbo-Visma-kaptajnerne Primoz Roglic og Jonas Vingegaard begge på podiet i Madrid, men ingen af dem stod ikke øverst som forventet. 

I stedet var det amerikanske Sepp Kuss, der stjal rampelyset, da han tog den samlede sejr med 17 sekunder ned til den danske guldfugl, der blev nummer to.

De to kaptajners flotte gestus til Sepp Kuss har rejst spørgsmål om, hvorvidt Roglic er tilfreds med sin position på holdet.

Det skriver TV 2 Sport.

“De andre hold har også gode ryttere, og man skal altid være den bedste – lige meget hvor man er. Men det er en pointe, at andre kan hente Roglic. Det samme gælder for Sepp Kuss, men han (Roglic, red.) får så meget ud af at være på Jumbo-Visma”, udtaler Emil Vinjebo, der er cykelekspert for TV 2, og forklarer yderligere, at holdet også har en stor aktie i, at Roglic har præsteret, som han har gjort.

Mens Jonas Vingegaard åbenlyst har talt for Kuss som Vuelta-vinder, har det været sværere at aflæse Roglic' ønsker. Det har ført til spekulationer om, at han potentielt kan være på vej væk fra holdet. 

Dog peger cykeleksperten fra TV 2 på, at han ville have haft det svært, hvis han skulle have kørt mod Pogacar og Vingegaard:

“Det har virket, som om det har været Roglic, der mest ville køre cykelløb. For han kunne også gøre sig historisk. Men han ville også have svært ved at vinde Touren mod Pogacar og Vingegaard på INEOS for eksempel.”

I forlængelse af den udtalelse peger Emil Vinjebo på, at Roglic’ ville have en større chance for succes, hvis Jonas Vingegaard for eksempel blev nødsaget til at udgå under Tour de France eller et lignende stort løb.

Netop af den grund mener eksperten, at Roglic bliver på holdet indtil hans kontrakt udløber.