Kun de færreste har prøvet det - men nu sker det for første gang for Jonas Vingegaard

19/09/2023 14:00

|

Emil Martesen

Nu sker det for den danske cykelstjerne.

Mest læste i dag

Søndag lakkede cykelsportens tredje og sidste Grand Tour - nærmere bestemt det store spanske etapeløb, Vuelta a Espana, mod enden.

Og til dem, der ikke har kunne få nok af Jonas Vingegaard, er der god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne

Endnu engang fik den ydmyge Glyngøre-dreng en nøglerolle, da Jumbo-Visma-mandskabet endnu engang satte alle konkurrenterne til vægs.

Og selvom det ikke lå i kortene, at det ville være Jonas Vingegaards evige hjælper, Sepp Kuss, der skulle ende med at løbe med en samlede sejr i Vuelta a España, så var det ikke desto mindre det der endte med at ske.

En stor del af den samlede sejr for det hollandske mandskab skal dog tilskrives Jonas Vingegaard, der endnu engang viste prøver på sit fantastiske talent og ikke mindst hans store hjerte.

Og det har nu mundet ud i, at den danske cykelstjerne er rykket forbi Mads Pedersen og Remco Evenpoel på verdensranglisten, hvor han nu er kravlet op på andenpladsen.

Og med denne præstation træder Jonas Vingegaard i fodsporene på den tidligere danske cykelstjerne, Jakob Fuglsang, der også har indtaget andenpladsen på ranglisten i både 2019 og 2020.

Det skriver TV 2.

Jonas Vingegaards imponerende præstation i Vuelta a España, hvor han ikke alene sikrede sig en samlet andenplads, men også triumferede i to etaper, har været en afgørende faktor i hans klatring på ranglisten.

Men det er ikke kun Jonas Vingegaard, der holder Dannebrog højt i cykelsportens elite.

Mads Pedersen, der tidligere har indtaget fjerdepladsen på ranglisten, og Mattias Skjelmose, der nu er nummer 10 i verden, understreger den generelle stigning i dansk cykelsport.

Og mens Jonas Vingegaard har afsluttet sin sæson, sidder Tadej Pogacar fortsat sikkert på førstepladsen, og det ser ikke ud til at ændre sig i den nærmeste fremtid. Den slovenske cykelstjernes 2023-sæson er nemlig langtfra slut.